13
Pe 22 octombrie 2017, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a sfintit Biserica istorica Schimbarea la Fata, acum restaurata, în cimitirul ortodox din Sisli, in Constantinopol, dupa cum informeaza revista web frantuzeasca ortodoxa Orthodoxie.com [ https://orthodoxie.com/patriarche-bartholomee-consacre-eglise-restauree-cimetiere-orthodoxe-de-constantinople/ ].

Patriarhul Bartolomeu a sfintit o biserică restaurată in cimitirul ortodox din Constantinopol

Prima Sfanta Liturghie oficiata in Biserica recent sfintită Schimbarea la Fata, din cimitirul ortodox Sisli, din Istanbul (Constantinopol), a fost oficiata, ulterior, de Patriarhul Bartolomeu și de alți 15 ierarhi.

Consulul General al Greciei in Constantinopol a fost prezent la slujba, alaturi de alti mulți clerici și credincioși din Turcia și din străinătate.

Cu emotie, Patriarhul Bartolomeu a vorbit despre miile de suflete ale strămoșilor greci care se odihnesc în această țară și asteapta a doua venire cu slavă a lui Dumnezeu și Invierea.

Cimitirul ortodox din Constantinopol: Patriarhul Bartolomeu a sfintit biserica istorica, restaurata

Cimitirul istoric grec-ortodox se află pe o suprafață de aproximativ 15 hectare, în centrul Constantinopolului. Este unul dintre cele mai mari cimitire grec-ortodoxe din afara Greciei.

Cimitirul include morminte ale mai multor politicieni, oameni de știință și ale altor personalitati care au marcat istoria poporului grec. Biserica cimitirului Sisli, inchinată Schimbarii la Fata, a fost construită în 1888.

Cimitirul a suferit mai multe dezastre pe parcursul lungii sale istorii, monumentele acestuia fiind atacate și profanate. Deși cimitirul este încă folosit de comunitatea greacă, statutul său juridic a fost pus, recent, sub semnul întrebării.

Sarcina ambițioasă de restaurare a cimitirului și a bisericii sale a început acum patru ani. Specialiștii în marmură, din Grecia și Turcia, studenții Școlii de Arte din Atena, arhitecții și conservatorii de artă au dat o nouă viață, acum, bisericii și monumentelor unice ale cimitirului.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
68
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.1151 sec - PID: 5877