34
Maine, joi, 23 11 2017, la Sarbatoarea Sfantului Cuvios Antonie de la Iezerul Valcei, Preasfintitul Parinte Episcop Vicar Timotei Prahoveanul va oficia Slujba Sfintei Liturghii in Biserica Sfantul Cuvios Antonie din Titan, Bucuresti.

Sfantul Antonie de la Iezerul Valcea - transmisiune video in direct

Evenimentul este prilejuit de cinstirea unuia dintre cele trei hramuri ale bisericii bucurestene, dupa cum ne-a informat Pr. Gavrila Nicolae, parinte slujitor caruia ii revine in grija, spre pastorire, aceasta parohie.

Programul dupa care se vor desfasura evenimentele organizate maine, este urmatorul:
- ora 8:00, Slujba Utreniei;
- ora 9:30, Slujba Sfintei Liturghii Arhieresti (slujeste PS Episcop Vicar Timotei Prahoveanul, alaturi de un sobor de preoti, diaconi si de credinciosii parohiei Sfantul Cuvios Antonie din Titan, Bucuresti).

Sfantul Antonie de la Iezerul Valcea - transmisiune video in direct

Sfântul Cuvios Antonie de la Iezeru-Vâlcea (Antonie de la Schitul Iezeru - https://ro.orthodoxwiki.org/Antonie_de_la_Iezeru ) a trăit in sec. XVII-XVIII, pe vremea Sfântului martir Constantin Brâncoveanu, fiind monah la Schitul Iezeru din Vâlcea, pentru mult timp vietuind ca pustnic într-o peșteră din apropierea Schitului, aflata în Muntele Iezeru.

Se cunoaste ca Sfântul Cuvios Antonie de la Iezeru-Vâlcea purta un brâu din lanțuri de fier, manca doar cate putina pâine uscată și bea apă, fara a gusta vreodata vin și alte bauturi ametitoare. Nu dormea in pat, ci doar sedea pe el, rezemat de niște pietre.

Imagini de la Schitul Iezeru Valcea, noiembrie 2017

In articolul de fata, va punem la dispozitie mai multe fotografii-surpriza, realizate in ultimele ore de Redactia de STIRI Lacasuri Ortodoxe, la Schitul Iezerul Valcea, acolo unde a vietuit, s-a muncit in castigarea averii duhovnicesti, a ridicat sfant lacas si s-a mutat la Domnul Sfantul Cuvios Antonie. Tot aici se afla si moastele sfinte intregi ale Sfantului Cuvios Antonie de la Iezer.

IMPORTANT:
Asa incat, cu prilejul acestei sarbatori, maine, Slujba Sfintei Liturghii oficiata la Sarbatoarea Sfantului Cuvios Antonie de la Iezerul Valcei, va fi transmisa video in direct, de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, la invitatia clericilor slujitori, putand fi urmarita atat in paginile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe ( www.lacasuriortodoxe.ro si www.lonews.ro ), cat si in cele ale retelelor web ale partenerilor nostri: Episcopia Sloboziei si Calarasilor www.sf-esc.ro (in paginile tuturor protopopiatelor, bisericilor si manastirilor din eparhie) si Arhiepiscopia de Alba Iulia www.reintregirea.ro (in paginile tuturor protopopiatelor, bisericilor si manastirilor din eparhie).

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
257
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.16306 sec - PID: 4274