43
In ziua de 1 decembrie 2017, la Muzeul ASTRA din Sibiu, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, este lansat un proiect temerar, posibil doar cu participarea vizitatorilor.

Pe 1 decembrie 2017, incepe realizarea celui mai lung TRICOLOR ROMANESCMuzeul ASTRA - o institutie ale carei astfel de actiuni sunt efectuate in parteneriat media cu Asociatia Lacasuri Ortodoxe, prin Agentia de stiri a Asociatiei - isi doreste sa realizeze, de aceasta data, cel mai lung tricolor românesc, într-o actiune care urmeaza sa de deruleze timp de un an de zile.

Tricolorul imens va fi lucrat la gherghef - un fapt cu totul inedit - dar cel mai important lucuru este acela ca fiecare vizitator al Muzeului ASTRA va avea sansa de a lucra la marele steag romanesc. Poate tocmai de aceea, pentru garantarea calitatii lucrarii, odata ce este vorba despre o flamura care reprezinta Romania, pe tot parcursul ei, lucrarea va fi supravegheata îndeaproape de meșteri țesători, Muzeul ASTRA neducand lipsa de astfel de colaboratori priceputi.

,,Începând cu 1 decembrie 2018, tricolorul realizat prin truda de un an, va fi tăiat și împărțit vizitatorilor. Invităm publicul în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în Pavilionul Muzeal Multicultural, de Ziua Națională a României, să lucreze alături de noi la acest tricolor.

Acest proiect are o însemnătate simbolică dacă ne gândim că strămoșii noștri au contribuit prin jertfă la realizarea României Mari, iar noi acum putem contribui la un record legat de identitatea națională.” , a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Cu siguranta, realizarea pavilionului purtand culorile nationale: rosu, galben si albastru, va atrage foarte multi vizitatori in anul ce urmeaza, in frumoasa Dumbrava a Sibiului, insa cea mai importanta va ramane atingerea unui record pe care Muzeul sibian si l-a propus cu mare ambitie - un obiectiv vanat de mai multe grupari, pana la aceasta data, fie din Romania, fie din Republica Moldova, ba chiar, uneori, din strainatate, si, fie ca a fost vorba de simpli patrioti devotati, fie de diferite grupari de pasionati, precum... motociclistii, de Ziua Drapelului 2017.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, din calitatatea de partener media al evenimentului si-a propus sa urmareasca indeaproape modul in care se va desfasura lucrarea, invitandu-i pe toti cei doritori, sa amprenteze personal cel mai mare tricolor romanesc realizat vreodata... mai ales la gherghef.

VIDEO: TRICOLORUL - Ciprian Porumbescu, in varianta publicata de Electrecord

[

Comentarii

Trimite
Powered by InterChat

π 0.01209 sec - PID: 7814