32
In ziua de 1 decembrie 2017, la Muzeul ASTRA din Sibiu, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, este lansat un proiect temerar, posibil doar cu participarea vizitatorilor.

Pe 1 decembrie 2017, incepe realizarea celui mai lung TRICOLOR ROMANESC

Muzeul ASTRA - o institutie ale carei astfel de actiuni sunt efectuate in parteneriat media cu Asociatia Lacasuri Ortodoxe, prin Agentia de stiri a Asociatiei - isi doreste sa realizeze, de aceasta data,  cel mai lung tricolor românesc, într-o actiune care urmeaza sa de deruleze timp de un an de zile.

Tricolorul imens va fi lucrat la gherghef - un fapt cu totul inedit - dar cel mai important lucuru este acela ca fiecare vizitator al Muzeului ASTRA va avea sansa de a lucra la marele steag romanesc. Poate tocmai de aceea, pentru garantarea calitatii lucrarii, odata ce este vorba despre o flamura care reprezinta Romania, pe tot parcursul ei, lucrarea va fi supravegheata îndeaproape de meșteri țesători, Muzeul ASTRA neducand lipsa de astfel de colaboratori priceputi. 

,,Începând cu 1 decembrie 2018, tricolorul realizat prin truda de un an, va fi tăiat și împărțit vizitatorilor. Invităm publicul în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în Pavilionul Muzeal Multicultural, de Ziua Națională a României, să lucreze alături de noi la acest tricolor.

Acest proiect are o însemnătate simbolică dacă ne gândim că strămoșii noștri au contribuit prin jertfă la realizarea României Mari, iar noi acum putem contribui la un record legat de identitatea națională.” , a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA. 

Cu siguranta, realizarea pavilionului purtand culorile nationale: rosu, galben si albastru, va atrage foarte multi vizitatori in anul ce urmeaza, in frumoasa Dumbrava a Sibiului, insa cea mai importanta va ramane atingerea unui record pe care Muzeul sibian si l-a propus cu mare ambitie - un obiectiv vanat de mai multe grupari, pana la aceasta data, fie din Romania, fie din Republica Moldova, ba chiar, uneori, din strainatate, si, fie ca a fost vorba de simpli patrioti devotati, fie de diferite grupari de pasionati, precum... motociclistii, de Ziua Drapelului 2017.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, din calitatatea de partener media al evenimentului si-a propus sa urmareasca indeaproape modul in care se va desfasura lucrarea, invitandu-i pe toti cei doritori, sa amprenteze personal cel mai mare tricolor romanesc realizat vreodata... mai ales la gherghef.

VIDEO: TRICOLORUL - Ciprian Porumbescu, in varianta publicata de Electrecord

frameborder="0" allowfullscreen="" style="letter-spacing: 0.1px;">

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
364
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09076 sec - PID: 2643