17

De la Tel Aviv, la Ierusalim: Trump șochează lumea ortodoxă (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 luni, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
Vă prezentăm traducerea declarației IPS Iosif, Arhiepiscop și Mitropolit al Bisericii Ortodoxe a Americii de Nord, din Patriarhia Antiohiei, ca urmare a anunțului recent făcut de Președintele Trump, prin care se recunoaște Ierusalimul drept capitală a Statului Israel.

"Noi, Biserica Ortodoxă a Antiohiei, în semn de solidaritate cu lumea liderilor religioși și politici, ne exprimăm îngrijorarea față de anunțul recent făcut de Președintele Trump, prin care SUA recunosc oficial Ierusalimul drept capitală, și își mută Ambasada SUA din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

Îngrijorarea noastră principală, constă în aceea că vedem o decizie unilaterală, luată în afara cadrului procesului de pace din Orientul Mijlociu, iar această decizie va face și mai dificilă situația deja complexă.

Orașul Sfânt al Ierusalimului este centrul celor trei mari religii monoteiste și este locuit de popoarele lor. Ca creștini ortodocși, veneram locurile sfinte unde Domnul nostru, Dumnezeul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, a fost Răstignit și așezat în Mormânt și unde a Înviat din morți, în interiorul zidurilor Orașului Vechi.


În același timp, problema Ierusalimului a făcut obiectul unei dezbateri politice intense din 1948, când a fost creat Statul modern Israel. De atunci, și mai ales după Războiul de Șase Zile din 1967, cele două parți antagoniste au revendicat Orașul, ca fiind capitala lor politică. Dreptul Internațional și majoritatea țărilor lumii, inclusiv Statele Unite, au recunoscut această situație și au convenit că statutul final al Ierusalimului să fie parte a unui acord de pace durabil între palestinieni și israelieni.

Anunțul Președintelui Trump pare să fie o provocarea pentru perceperea SUA ca parte neutră pe scena mondială și ar putea submina eforturile SUA de a obține o soluționare durabilă a conflictului.

Cele mai alarmante, rămân violența și neliniștea pe care acest anunț le-a născut. Le cerem celor care trăiesc în zonă, să folosească metode pașnice pentru rezolvarea acestui conflict și să nu recurgă la violență. Solicităm liderilor lumii și tuturor celor care sunt îngrijorați de acest anunț, să-și reînnoiască angajamentul față de dialogul și procesul de pace israeliano-palestinian.

Lipsa luării de măsuri, nu doar că va spori violența și uciderea, ci va multiplica generațiile palestinienilor și israelienilor care, probabil, vor alege mai degrabă ura și conflictele armate, decât drumul către pace.

Pregătindu-ne pentru Sărbătorirea Nașterii Domnului nostru în trup în Orașul Betleem, atât de aproape de Orașul Sfânt al Ierusalimului, să ne rugam și mai intens pentru pacea lui Dumnezeu, pace care vine de sus și pătrunde în inimile tuturor".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
132
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10622 sec - PID: 15586