33

Pe 3 februarie, Biserica îi cinsteşte în mod deosebit pe Dreptul Simeon și pe Proorociţa Ana, în ziua imediat următoare Praznicului Întâmpinării Domnului, amintea, într-o adresare formulată cu această ocazie, Patriarhul României, Daniel, specificând faptul că cei doi sunt numiţi: "de Dumnezeu primitori".

Românii îi cinstesc pe Proorocița Ana și pe Dreptul Simeon

Înainte cu o zi, românii serbează "Întâmpinarea Domnului", un praznic care amintește de aducerea Pruncului Iisus, la 40 de zile de la naştere, în Templul din Ierusalim, conform tradiţiei iudaice.

CITEȘTE ȘI: 2 februarie - Întâmpinarea Domnului: Te-am văzut! Hristoase, Tu ești Domnul meu!

Acum, conform Patriarhului, Biserica îi amintește pe Dreptul Simeon, fiindcă acesta "este cel care a purtat pe brațele sale pe Dumnezeu-Omul, pe Dumnezeu-Copilul, pe Pruncul Iisus". Acesta, împreună cu Sfânta Proorociță Ana (click aici), devin, astfel, "mari dascăli ai vieţii creştine", prin faptul că "rugăciunea constantă, cu răbdare şi speranţă, nu rămâne fără răspuns", a explicat acesta, făcând aluzie la modul în care noi, cei din prezent, "foarte adesea, dorim un răspuns imediat" la rugăciune, exact atunci când vrem noi.

CITEȘTE ȘI: 3 februarie - Sfânta Proorociță Ana: un stil de viață, care astăzi ar fi fost etichetat, cel mai probabil, drept excentric 

Îndemnându-i pe credincioși să rețină de la Dreptul Simeon şi de la Proorociţa Ana ce ar trebui să însemne "evlavia, rugăciunea, postul, răbdarea şi speranţa", Preafericirea Sa a continuat, menționând însemnătatea "deosebită" a acestei sărbători:

"Trebuie să aşteptăm în mod activ, prin rugăciune, prin fapte bune, prin întărirea în evlavie, pe Hristos Domnul, să locuiască în sufletele noastre, să Își facă sălaş în viaţa noastră. El spune: "Iată, stau la uşă şi bat; de va auzi cineva glasul Meu şi va deschide uşa, voi intra la el şi voi cina cu el şi el cu Mine" (Apocalipsa 3:20).

Proorocița Ana și Dreptul Simeon. Cuvânt al Patriarhului Romaniei

Patriarhul Daniel a încheiat referirea sa la cei doi, amintind atitudinea Dreptului Simeon în fața morții, ca "prototip al drepţilor, care au împlinit voia lui Dumnezeu şi nu s-au temut de moarte, ci au considerat-o o trecere la viaţa şi la odihna veşnice, în iubirea şi lumina lui Dumnezeu", o atitudine asemănătoare cu cea a sfinților și chiar a oamenilor credincioşi de la ţară – care, "spre sfârşitul vieţii", își "intensifică rugăciunea, spovedania, împărtăşirea" si zic în același duh de mulțumire către Dumnezeu: "Acum slobozeşte pe robul tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace’.

"Deci, această pregătire duhovnicească, pentru o întâlnire definitivă şi deplină cu Dumnezeu, este sensul creştin, sensul biblic al morţii ca Paşte, ca trecere la viaţa cea veşnică”, a concluzionat Patriarhul Romaniei.

CITEȘTE ȘI: 3 februarie - L-au văzut, îmbrăcat în trup ca să ne facă pe noi fericiți... Sfântul Drept Simeon și Sfânta Proorociță Ana

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
94
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11767 sec - PID: 17713