196
Mănăstirea Draganac, a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, o mică mănăstire din Kosovo și Metohija, a lansat recent un site web al mânăstirii, în limba engleză, prezentând totodată și regiunea în care lăcașul ortodox se află și istoria sa și situația actuală. Acesta este singurul site web în limba engleză al uneia dintre vechile mănăstiri care rezistă în prezent sub conducerea musulmană, în Kosovo.

Site-ul conține o prezentare a tinerei obști care a fost restabilită în vechea mănăstire abandonată în anii 1990, prin eforturile Mănăstirii Visoki Dečani. Stareț al sfântului lăcaș este Arhimandritul Ilarion, iar obștea numără 12 monahi, astfel fiind una dintre comunitățile monastice cele mai mari, în prezent, din Kosovo, unde situația creștinilor ortodocși este una extrem de dificilă.

În urma atacurilor violente și a expulzărilor ulterioare în masă ale populației ortodoxe sârbe, din 1999 și 2004, creștinii ortodocși care au rămas în Kosovo sunt nevoiți în majoritatea lor să trăiască în ghetouri etnice mici, rurale și izolate, iar lipsa de participare în societate în ansamblu, lipsa forței de muncă și impactul psihologic al trăirii în izolare prelungită putând fi zdrobitoare. Din ce în ce mai mulți creștini ortodocși continuă să fie forțați să părăsească Kosovo, iar cu fiecare plecare, situația devine cu atât mai dificilă pentru cei care rămân.

Adresa site-ului web al mănăstirii Draganac este www.draganacmonastery.com [http://www.draganacmonastery.com] .
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01131 sec - PID: 5713