198

Atac terorist asupra sediului Mitropoliei din Tesalonic (video)

Publicat în urmă cu 4 luni, în Lonews
Zilele trecute, un dispozitiv incendiar artizanal a explodat lângă intrarea în clădirea Mitropoliei ortodoxe de Neapolis și Stavroupolis din districtul Neapolis al Salonicului, raportează thestival.gr [http://thestival.gr/society/police/item/368694-thessaloniki-epithesi-me-gkazakia-sta-grafeia-tis-mitropolis-neapoleos-ta-ksimeromata-video] .

Un rezident a raportat că a auzit patru bubuituri puternice, aproximativ la ora 3:30 dimineața. Explozia a deteriorat intrarea în clădirea Mitropoliei.

O echipă de opt pompieri a reușit să stingă incendiul, în câteva minute. Nu au existat alte daune, decât cele provocate la intrarea în Mitropolie.

Ofițerii de securitate au găsit rămășițele a patru butelii de gaz. Cercetările sunt în curs de desfășurare, pentru descoperirea făptașilor.

Mitropolia de Neapolis și Stavroupolis se află în rândul eparhiilor de sub jurisdicția Patriarhiei Ecumenice. Mitropolia este condusă de Înaltpreasfințitul Barnaba (Tyris), de facto sub administrarea Bisericii Ortodoxe a Greciei. Eparhia a fost înființată în 1974 și unește mai multe districte din vestul Salonicului. Aceasta include 53 de parohii și alte instituții. [
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01468 sec - PID: 5779