28
Dezbaterea privind adoptarea unui nou "proiect de lege privind Minimarket-urile" - prin care se intenționează oprirea majorității magazinelor de a face afaceri în timpul Sabat-ului - a dus la afirmarea de poziții dure. Conform legii nou adoptate, orice municipalitate care inteționează să deschidă sâmbăta magazinele situate pe aria sa, trebuie să aibă permisiunea prealabilă a Ministrului de Interne.

Excepții de la aceasta lege există, cum ar fi restaurantele, benzinăriile, teatrele și cafenelele. Magazinele de accesorii anexate stațiilor de benzină sunt, de asemenea, excluse din domeniului de aplicare al legii.

Deși liderii religioși consevatori văd legea ca pe o necesitate, fiind nemultumiți de nerespectarea sabat-ului, Zehava Galon, liderul partidului Meretz, a depus o petiție la Înalta Curte de Justiție. Prin aceasta, a declarat că nouă lege ar fi neconstituțională. Ea a spus că legea contravine dreptului la libertate al israelienilor seculari.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
348
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.0147 sec - PID: 14770