110
Un număr mare de greci - câteva mii de persoane - s-a deplasat la Parlamentul din Atena pentru a protesta față de conținutul noilor manuale școlare. Protestatarii susțin că un astfel de conținut ar putea duce la pierderea credinței în Ortodoxie, religie oficială a Greciei.

Atât învățământul primar, cât și sistemele de învățământ secundar din Grecia au un curs de religie încorporate în ele. Noile manuale, în special cele din clasele superioare, le prezintă elevilor, în afara Ortodoxiei, și alte denominațiuni creștine.

Cărțile mai oferă, de asemenea, informații despre alte câteva religii.

Între protestatari au fost prezenți numeroși episcopi și preoți ortodocși. Câțiva dintre aceștia au purtat în mâini bannere, prin care îi numeau pe autorii manualelor drept trădători ai Greciei. Multe bannere purtau inscripția "Nu religiei ecumenice!". Participanții și-au prezentat petiția în Parlament și au părăsit zona în liniște.

Protestele au fost complet pașnice. Nici un protestatar nu a fost acuzat de violență sau pentru vreun act ilegal. Constituția greacă recunoaște Biserica Ortodoxă Greacă drept "religie predominantă".
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01399 sec - PID: 19568