29
Un număr mare de greci - câteva mii de persoane - s-a deplasat la Parlamentul din Atena pentru a protesta față de conținutul noilor manuale școlare. Protestatarii susțin că un astfel de conținut ar putea duce la pierderea credinței în Ortodoxie, religie oficială a Greciei.

Atât învățământul primar, cât și sistemele de învățământ secundar din Grecia au un curs de religie încorporate în ele. Noile manuale, în special cele din clasele superioare, le prezintă elevilor, în afara Ortodoxiei, și alte denominațiuni creștine.

Cărțile mai oferă, de asemenea, informații despre alte câteva religii.

Între protestatari au fost prezenți numeroși episcopi și preoți ortodocși. Câțiva dintre aceștia au purtat în mâini bannere, prin care îi numeau pe autorii manualelor drept trădători ai Greciei. Multe bannere purtau inscripția "Nu religiei ecumenice!". Participanții și-au prezentat petiția în Parlament și au părăsit zona în liniște.

Protestele au fost complet pașnice. Nici un protestatar nu a fost acuzat de violență sau pentru vreun act ilegal. Constituția greacă recunoaște Biserica Ortodoxă Greacă drept "religie predominantă".

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01916 sec - PID: 20858