112

În Rwanda, guvernul ordonă închiderea a 714 biserici

Publicat în urmă cu 4 luni, în Lonews
Mai mult decât atât, în câteva luni, țara ar trebui să adopte o lege care să îngreuneze condițiile de deschidere a lăcașurilor de cult.

Autoritățile din Rwanda au înregistrat, zilele trecute, 714 biserici și o moschee care nu respectă standardele de siguranță și sănătate ale țării și a ordonat imediat închiderea lor, conform publicației La Croix.

"Unele biserici își desfășoară slujbele în construcții sărace și murdare, în detrimentul sănătății și al siguranței oamenilor", a declarat Anastase Shyaka, șeful comitetului care evaluează organizațiile publice și private, citat de publicația amintită.Ca reacție, președintele Forumului Bisericilor și-a exprimat dezaprobarea:

"Celor care nu îndeplineau toate cerințele, trebuie să li se permită să se redeschidă și să se întoarcă la slujbe odată rezolvate problemele lor", a spus Innocent Nzeyimana.În Rwanda, deschiderea unei biserici este supusă unei autorizări guvernamentale valabile doar pe timpul unui singur an. În câteva luni, condițiile de deschidere a lăcașurilor de cult se vor întări. O nouă lege privind congregațiile religioase, care va face mai dificilă deschiderea bisericilor, se află pe masa Parlamentului. Această lege, care ar trebui adoptată în cursul anului, le va cere predicatorilor să participe la cursuri de teologie, sub pretextul protejării populației în fața unor predicatori care "i-ar înșela pe credincioșii lor prin predici mincinoase".

Liderii creștini acuză autoritățile rwandeze că încearcă să controleze mesajul pe care îl transmit credincioșilor lor, într-o țară adesea acuzată de apărătorii drepturilor omului pentru limitarea libertății poporului.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01207 sec - PID: 19571