43

În Rwanda, guvernul ordonă închiderea a 714 biserici (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 12 zile, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
Mai mult decât atât, în câteva luni, țara ar trebui să adopte o lege care să îngreuneze condițiile de deschidere a lăcașurilor de cult.

Autoritățile din Rwanda au înregistrat, zilele trecute, 714 biserici și o moschee care nu respectă standardele de siguranță și sănătate ale țării și a ordonat imediat închiderea lor, conform publicației La Croix.

"Unele biserici își desfășoară slujbele în construcții sărace și murdare, în detrimentul sănătății și al siguranței oamenilor", a declarat Anastase Shyaka, șeful comitetului care evaluează organizațiile publice și private, citat de publicația amintită.
Ca reacție, președintele Forumului Bisericilor și-a exprimat dezaprobarea:
    "Celor care nu îndeplineau toate cerințele, trebuie să li se permită să se redeschidă și să se întoarcă la slujbe odată rezolvate problemele lor", a spus Innocent Nzeyimana.
În Rwanda, deschiderea unei biserici este supusă unei autorizări guvernamentale valabile doar pe timpul unui singur an. În câteva luni, condițiile de deschidere a lăcașurilor de cult se vor întări. O nouă lege privind congregațiile religioase, care va face mai dificilă deschiderea bisericilor, se află pe masa Parlamentului. Această lege, care ar trebui adoptată în cursul anului, le va cere predicatorilor să participe la cursuri de teologie, sub pretextul protejării populației în fața unor predicatori care "i-ar înșela pe credincioșii lor prin predici mincinoase".

Liderii creștini acuză autoritățile rwandeze că încearcă să controleze mesajul pe care îl transmit credincioșilor lor, într-o țară adesea acuzată de apărătorii drepturilor omului pentru limitarea libertății poporului.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
261
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.0209 sec - PID: 14770