121

Patriarhul rus le-a vorbit bulgarilor despre situația din Ucraina

Publicat în urmă cu 4 luni, în Lonews
Cincizeci de biserici ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene au fost recent preluate în Ucraina, a declarat Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii.

"Situația este foarte dificilă în Ucraina. Există o persecutare reală a Bisericii Ortodoxe Ucrainene [singura Biserică Ortodoxă canonică, aflată sub Patriarhia Moscovei]. Cincizeci de biserici au fost recent preluate. Atacurile asupra bisericilor au loc continuu, preoții sunt bătuți[...]

Există un film în care un preot are haina lui în sânge, fiind numit ocupant, deși este ucrainean născut în Ucraina și vorbește numai limba ucraineană. El este batjocorit, doar pentru că se află în Biserica Ortodoxă canonică, pe care autoritățile locale o numesc Biserică ocupantă", a declarat Patriarhul, într-un interviu acordat jurnaliștilor bulgari, înainte de vizita sa recentă în Bulgaria.

Patriarhul a declarat că regretă faptul că Ucraina nu este criticată în Occident pentru încălcarea drepturilor omului și a libertăților religioase, inclusiv pentru "încălcări masive care implică folosirea violenței. Toate aceste lucruri au fost surprinse de televiziune și înregistrate în diverse documente".

Patriarhul Kirill a mai spus că societatea ucraineană este în prezent foarte divizată, iar ceea ce se întâmplă în Donbass "este un război civil: o parte a Ucrainei nu a acceptat ceea ce se întâmpla în cealaltă parte". Singura forță care are un potențial de menținere a păcii este Biserica Ortodoxă Ucraineană, pentru că are membri atât în ​​estul, cât și în vestul țării, a mai spus acesta.

"Sperăm că toate aceste turbulențe politice din Ucraina vor trece, iar poporul va avea din nou o viață calmă, că drepturile omului și libertățile religioase vor fi respectate din nou, iar Biserica Ortodoxă Ucraineană își va continua slujirea. Există speranță pentru asta. Noi ne rugăm pentru asta", a spus Patriarhul.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01342 sec - PID: 19488