35

Patriarhul rus le-a vorbit bulgarilor despre situația din Ucraina (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 12 zile, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
Cincizeci de biserici ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene au fost recent preluate în Ucraina, a declarat Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii.

"Situația este foarte dificilă în Ucraina. Există o persecutare reală a Bisericii Ortodoxe Ucrainene [singura Biserică Ortodoxă canonică, aflată sub Patriarhia Moscovei]. Cincizeci de biserici au fost recent preluate. Atacurile asupra bisericilor au loc continuu, preoții sunt bătuți[...]

Există un film în care un preot are haina lui în sânge, fiind numit ocupant, deși este ucrainean născut în Ucraina și vorbește numai limba ucraineană. El este batjocorit, doar pentru că se află în Biserica Ortodoxă canonică, pe care autoritățile locale o numesc Biserică ocupantă", a declarat Patriarhul, într-un interviu acordat jurnaliștilor bulgari, înainte de vizita sa recentă în Bulgaria.

Patriarhul a declarat că regretă faptul că Ucraina nu este criticată în Occident pentru încălcarea drepturilor omului și a libertăților religioase, inclusiv pentru "încălcări masive care implică folosirea violenței. Toate aceste lucruri au fost surprinse de televiziune și înregistrate în diverse documente".

Patriarhul Kirill a mai spus că societatea ucraineană este în prezent foarte divizată, iar ceea ce se întâmplă în Donbass "este un război civil: o parte a Ucrainei nu a acceptat ceea ce se întâmpla în cealaltă parte". Singura forță care are un potențial de menținere a păcii este Biserica Ortodoxă Ucraineană, pentru că are membri atât în ​​estul, cât și în vestul țării, a mai spus acesta.

"Sperăm că toate aceste turbulențe politice din Ucraina vor trece, iar poporul va avea din nou o viață calmă, că drepturile omului și libertățile religioase vor fi respectate din nou, iar Biserica Ortodoxă Ucraineană își va continua slujirea. Există speranță pentru asta. Noi ne rugăm pentru asta", a spus Patriarhul.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
286
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01506 sec - PID: 14392