35
Într-un comunicat lansat în urmă cu câteva ore, Mitropolia Basarabiei a lansat un apel către Ambasada României la Chişinău, delegaţia Uniunii Europene, corpul diplomatic străin acreditat în Republica Moldova, precum şi către reprezentanţii organismelor internaţionale de la Chişinău, pentru ca acestea "să monitorizeze atent abuzurile comise contra Mitropoliei Basarabiei, de către aşa-zisa Mitropolie a Chişinăului şi a 'întregii Moldove' (Patriarhia Moscovei) şi să intervină prompt, conform uzanţelor, pentru a curma orice abuz şi nedreptate".

Comunicatul face referire la "acapararea abuzivă a sfântului lăcaș" Adormirea Maicii Domnului din satul Dereneu,  raionul Călăraşi (Republica Moldova), din ziua de luni, 5 martie 2018, de către "fideli ai Patriarhiei Moscovei, susţinuţi de un grup de preoţi ai structurii subordonate Moscovei".

"Mitropolia Basarabiei atrage, de asemenea, atenţia Statului român, că o parte dintre agresorii violenţi care au atacat parohia Dereneu sunt persoane care deţin cetăţenia română şi au depus jurământ de credinţă faţă de România şi poporul român".

Totodată, Mitropolia Basarabiei a lansat un apel și către autorităţile Republicii Moldova "să se autosesizeze asupra actelor de imixtiune şi violenţă" sesizate mai sus.

Comunicatul, integral, a fost raportat în urmă cu aproximativ 15 ore de Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe: https://lacasuriortodoxe.ro/-in-voga/ .

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01458 sec - PID: 20858