104
Sursă și foto: Orthodoxie.com [https://orthodoxie.com/leglise-de-labbaye-saint-maurice-canton-suisse-du-valais-a-ete-transmise-au-diocese-de-chersonese/] În data de 28 februarie 2018, abatele Jean Scarcella și Olivier Roduit, administrator al abatiei, împreună cu părintele Augustin Sokolowski, aparținând clerului Catedralei Sfintei Treimi din Paris, au semnat un acord privind transmiterea Bisericii Sfântul Iacob către Episcopia Ortodoxă de Cherson.

Conform acestui acord, Eparhia ortodoxă de Cherson va putea să ocupe gratuit spațiul și să oficieze slujbe. La sfârșitul unei perioade de 20 de ani, acordul va fi reînnoit printr-un acord tacit.

De ceva timp, în această biserică s-au oficiat slujbe ortodoxe, cu binecuvântarea Mitropolitului ortodox Nestor și cu acordul abatelui Mănăstirii Sfântul Maurițiu. Această mănăstire este în mod tradițional o destinație a pelerinajelor catolice.

De acum încolo, pelerinii ortodocși pot veni să se roage în Biserica Sfântului Iacob. Sfântul Mucenic Mauriţiu și cei împreună cu dânsul, din secolul al III-lea, au suferit persecuții conduse de împăratul Maximilian. Abatia a fost fondată în anul 515, pe locul torturii.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01279 sec - PID: 19305