51
Mitropolitul Ilarion (Alfeev) a exprimat poziția Patriarhiei Moscovei în problema Bisericii Macedonene. Într-un interviu acordat publicatiei „Sputnik“, Mitropolitul Ilarion, președinte al Departamentului de Relații Externe al Bisericii Ortodxe Ruse, a declarat:
„Problema Bisericii Ortodoxe Macedonene - Arhiepiscopia de Ohrid trebuie decisă în cadrul unui dialog cu Biserica Ortodoxă Sârbă“.
Potrivit Înalpreasfinției Sale, Patriarhia din Bulgaria trebuie să se solidarizeze cu Biserica Ortodoxă Sârbă și cu Arhiepiscopia de Ohrid (structura Bisericii din Macedonia, creată de Patriarhia Sârbă și condusă de Arhiepiscopul Jovan Vranishkovski - vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe), pentru a nu sprijini aprofundarea schismei în cazul Bisericii Macedonene.

Mitropolitul Ilarion consideră că motivele tuturor schismelor sunt politice, și a cerut solidaritate și unitate între Bisericile Ortodoxe, pentru a rezolva toate problemele.

Aceste observații au fost adresate de Mitropolitul Ilarion (Alfeev) în timpul vizitei sale în Serbia, care s-a încheiat cu câteva zile în urmă. La nivel înalt, o delegație rusească, avându-l în frunte pe Ministrul de Externe Serghei Lavrov, a participat la inaugurarea mozaicurilor murale din principala catedrală a Belgradului: „Sfântul Sava". Mozaicul este o donație a Gazprom Oil.

Patriarhul sârb Irineu a mulțumit pentru donație și a menționat că, "după încheierea lucrărilor, lăcașul Sfântul Sava va fi o mândrie pentru sârbi și ruși și pentru toată Ortodoxia". Evenimentul de sărbătoare din Belgrad a avut loc cu ocazia aniversării a 180 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice ruso-sârbe.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
346
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01533 sec - PID: 14436