141
Mitropolitul Ilarion (Alfeev) a exprimat poziția Patriarhiei Moscovei în problema Bisericii Macedonene. Într-un interviu acordat publicatiei „Sputnik“, Mitropolitul Ilarion, președinte al Departamentului de Relații Externe al Bisericii Ortodxe Ruse, a declarat:„Problema Bisericii Ortodoxe Macedonene - Arhiepiscopia de Ohrid trebuie decisă în cadrul unui dialog cu Biserica Ortodoxă Sârbă“.Potrivit Înalpreasfinției Sale, Patriarhia din Bulgaria trebuie să se solidarizeze cu Biserica Ortodoxă Sârbă și cu Arhiepiscopia de Ohrid (structura Bisericii din Macedonia, creată de Patriarhia Sârbă și condusă de Arhiepiscopul Jovan Vranishkovski - vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe [https://lonews.ro/search/Macedoneana.html] ), pentru a nu sprijini aprofundarea schismei în cazul Bisericii Macedonene.

Mitropolitul Ilarion consideră că motivele tuturor schismelor sunt politice, și a cerut solidaritate și unitate între Bisericile Ortodoxe, pentru a rezolva toate problemele.

Aceste observații au fost adresate de Mitropolitul Ilarion (Alfeev) în timpul vizitei sale în Serbia, care s-a încheiat cu câteva zile în urmă. La nivel înalt, o delegație rusească, avându-l în frunte pe Ministrul de Externe Serghei Lavrov, a participat la inaugurarea mozaicurilor murale din principala catedrală a Belgradului: „Sfântul Sava". Mozaicul este o donație a Gazprom Oil.

Patriarhul sârb Irineu a mulțumit pentru donație și a menționat că, "după încheierea lucrărilor, lăcașul Sfântul Sava va fi o mândrie pentru sârbi și ruși și pentru toată Ortodoxia". Evenimentul de sărbătoare din Belgrad a avut loc cu ocazia aniversării a 180 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice ruso-sârbe.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01419 sec - PID: 19571