201

Atac terorist islamist în Burkina Faso, asupra Ambasadei Franței

Publicat în urmă cu 5 luni, în Lonews
Treizeci de persoane au murit și mai mult de 90 au fost rănite într-o serie de atacuri ale militanților islamiștii (calitate pe care și-au asumat-o prin diferite lozinci, conform martorilor) din națiunea din Africa de Vest, Burkina Faso.

Ieri, focuri de armă și fum au fost raportate în Ouagadougo, într-un cartier care găzduiește mai multe ambasade și birourile Organizației Națiunilor Unite.

Se pare că focul a fost deschis asupra Ambasadei Franței și asupra unui sediu al armatei. Majoritatea morților au fost soldați ai Burkina Faso, uciși în timp ce încercau să protejeze diverse clădiri din oraș.

Jean-Marc Chataigner, ambasadorul Franței la Sahel, a numit incidentul un "atac terorist", pe Twitter. Ambasada SUA a transmis și ea o alertare pe Twitter, îndemnând locuitorii să evite centrul orașului și să se "adăpostească".

Ministrul de comunicare al țării a declarat că, în timpul atacului, au fost uciși opt luptători islamiști.

Președintele Comisiei Uniunii Africane a condamnat atacul: "Condamn cu tărie atacurile teroriste care au avut loc astăzi în Ouagadougou. Toate gândurile mele sunt de solidaritate cu poporul și cu guvernul Burkina Faso, în aceste circumstanțe dificile".Niciun grup nu și-a asumat încă responsabilitatea pentru atacuri.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01216 sec - PID: 28009