25
Rusia este serios preocupată de situația creștinilor în Orientul Mijlociu, în special în Siria și Irak, a declarat joi, la Moscova, reprezentantul special al președintelui rus pentru Orientul Mijlociu și Africa și ministrul adjunct de externe, Mihail Bogdanov.

"Situația tragică la care au ajuns creștinii din Orientul Mijlociu provoacă îngrijorări serioase în Rusia", a spus Bogdanov la o conferință găzduită de Societatea Palestiniană ortodoxă imperială.


"Cea mai complicată situație se întâlnește în Siria și Irak, unde teroriștii au ucis și au strămutat zeci de mii de creștini din țara lor natală în anii războiului", a spus Bogdanov.

În ciuda faptului că o parte substanțială a teritoriului irakian, unde au trăit istoric creștinii, a fost eliberată, "situația este încă instabilă" și în această țară, a spus el.

"Situația comunităților creștine din Egipt, unde Biserica Ortodoxă Coptă este persecutată de fundamentaliștii islamici, s-a înrăutățit dramatic", a continuat Bogdanov, citat de Interfax.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
331
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01807 sec - PID: 14436