142
Rusia este serios preocupată de situația creștinilor în Orientul Mijlociu, în special în Siria și Irak, a declarat joi, la Moscova, reprezentantul special al președintelui rus pentru Orientul Mijlociu și Africa și ministrul adjunct de externe, Mihail Bogdanov.

"Situația tragică la care au ajuns creștinii din Orientul Mijlociu provoacă îngrijorări serioase în Rusia", a spus Bogdanov la o conferință găzduită de Societatea Palestiniană ortodoxă imperială.

"Cea mai complicată situație se întâlnește în Siria și Irak, unde teroriștii au ucis și au strămutat zeci de mii de creștini din țara lor natală în anii războiului", a spus Bogdanov.

În ciuda faptului că o parte substanțială a teritoriului irakian, unde au trăit istoric creștinii, a fost eliberată, "situația este încă instabilă" și în această țară, a spus el.

"Situația comunităților creștine din Egipt, unde Biserica Ortodoxă Coptă este persecutată de fundamentaliștii islamici, s-a înrăutățit dramatic", a continuat Bogdanov, citat de Interfax [http://www.interfax-religion.com/?act=news&div=14226] .
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01652 sec - PID: 19614