120
Dragii mei copii.

Am vizitat biblioteca voastră bogată și valoroasă, am văzut foarte multe cărți interesante și folositoare, pe diverse subiecte, și v-am văzut deseori citind aceste tomuri. Dar, spre marea mea durere și dezamăgire, nu am văzut cea mai importantă dintre toate cărțile. M-am uitat prin bibliotecă și nu am putut găsi nici măcar o singură Biblie. Nu sunteți de vină pentru acest lucru, nici profesorii voștri, este de vină doar spiritul vremii, societatea contemporană. Această carte minunată este foarte greu de găsit chiar și în casele cele mai eminente. Este considerată o carte veche și plictisitoare, ale cărei zile ar fi trecut. Cât de crude sunt greșelile oamenilor! Nu există o carte mai valoroasă decât Biblia. Nu a existat și nu va mai exista o altă carte care să înlocuiască Biblia.

CITEȘTE ȘI: Moastele Sfantului Mardare au fost gasite neputrezite, in SUA [https://lonews.ro/turism-pelerinaje/23614-moastele-sfantului-mardare-au-fost-gasite-neputrezite-in-sua.html] Nu există nicio carte, în întreaga lume, care să conțină atât de multe învățături care să conducă la mântuire, atât de multă viață și spirit, precum Biblia. Câte cuvinte minunate și miraculoase sunt conținute în ea, mii și milioane de cuvinte care strălucesc ca Soarele. Când citiți Biblia, vă treziți pur și simplu uimiți, exclamând: "O, cât de divin, cât de minunat!". Cuvintele sunt ca niște bijuterii care strălucesc în lumina soarelui; strălucesc sub lumina soarelui Iubirii Veșnice și ne spun despre marile minuni din mila Marelui nostru Dumnezeu.

Oare de ce, dragi copii, Biblia este o carte atât de importantă, chiar cea mai importantă?Deoarece cuvintele Bibliei nu sunt cuvintele omului sau ale câtorva persoane, ci sunt cuvintele lui Dumnezeu Însuși. Omul nu putea scrie Biblia, omul nu este în stare să se ridice la o asemenea înălțime de sfințenie și de creativitate. Autorul Bibliei este Dumnezeu Însuși, deși El i-a hotărât pe cei "aleși" ai Săi să înscrie acele cuvinte. S-ar putea să mă întrebați: Dar, nu am aflat că Biblia a fost scrisă de oameni, prin Moise, David, Isaia, profeți, apostoli și evangheliști? Da, acești oameni au ținut în mâinile lor stiloul, ustensilele de scris, înregistrând marile revelații care au exprimat gândurile și adevărurile cele mai profunde, cele mai sfinte dintre toate, inspirate de Duhul Sfânt. Au fost inspirate de Dumnezeu. Omul nu a scris niciun cuvânt și nicio înscriere a lui Dumnezeu, ci doar a înregistrat gândurile și voia Lui și le-a așezat în limba omenească. Biblia este o carte mare, în care Tatăl Cerului le dezvăluie copiilor (fiilor) Săi tot ce este nevoie pentru mântuirea lor. Este o carte în care Dumnezeu ne mângâie în necazurile noastre și în neputințele noastre, ne dă putere în slăbiciunea noastră și în disperarea noastră, ne dă înțelepciune și îndrumare. Acesta este motivul pentru care Biblia este cea mai mare carte din lume, cea mai prețuită, și de aceea trebuie să ocupe primul loc în toate bibliotecile și între toate cărțile fiecărei case, iar de ea trebuie să profităm noi, cu atenție deosebită și dragoste.

Dacă vreunul dintre voi nu a mai primit o scrisoare de mult timp de la tatăl său, sau de la mamă, de la un frate sau de la o soră, atunci când se întâmplă să o primească în sfârșit, o prețuiește și o citește de mai multe ori. Așa trebuie să citiți Sfânta Scriptură. Iar aceasta nu este o scrisoare a unui tată sau a unei mame, care vine de la o persoană, ci o scrisoare a lui Dumnezeu, a Tatălui Ceresc.

Citiți Biblia! Vă va oferi multe lucruri care sunt benefice și necesare în viață.Vă va învăța bucuria, cum să nu fiți mândri și să nu cădeți duhovnicește. Poate că nu vă permiteți să o cumpărați, dar întrebați între prietenii voștri, rugați-i să vă cumpere o Biblie, și să nu vă despărțiți de ea toată viața voastră. Va fi prietenul vostru constant pe calea vieții voastre, va fi prietenul vostru cel mai bun și cel mai credincios. Lăsați-o să ocupe un loc vizibil printre celelalte cărți, citiți-o cu atenție atât atunci când sunteți fericiți și mulțumiți, cât și atunci când sunteți triști, atunci când cădeți în ispită.

Să știți că, atunci când fiecare ultimă persoană vă va părăsi, chiar și părinții voștri, numai Biblia va rămâne cu voi, iar ea nu vă va trăda nici chiar în momentele cele mai amare și împovărătoare ale vieții voastre, ci vă va da învățătura iubirii veșnice, a Tatălui din Cer, și va încuraja spiritul și inima voastră.Am cunoscut mulți oameni care nu au putut citi nici măcar cele mai bune cărți de două ori, cele mai bune lucrări ale unei mari literaturi, ale filozofilor și gânditorilor. Nu au putut găsi nimic suficient de interesant pentu asta, deci nu le-au recitit. Biblia are o anumită caracteristică, o proprietate: nu va fi niciodată epuizată de cunoaștere - de aceea trebuie citită și recitită. Biblia conține o mare bogăție, o sursă inepuizabilă de comori binecuvântate. Biblia este singura carte din întreaga lume, care este de interes pentru toți oamenii din toate vremurile și din toate popoarele.

CITEȘTE ȘI: Sfantul Mardarie din Libertyville - un nou sfant in calendarul ortodox [https://lonews.ro/alter-news/19704-sfantul-mardarie-din-libertyville-un-nou-sfant-in-calendarul-ortodox.html] Este la fel de interesantă pentru savant și pentru teologul aspirant, pentru acela care abia poate citi. Pentru voi toți trebuie să fie deosebit de interesantă. Toți copiii, oriunde ar fi ei, iubesc călătoriile, iubesc descrierile vieților oamenilor grozavi, descrierile faptelor uluitoare ale marilor eroi, povestirile de dragoste, despre miracole, iubesc cântările. Toate acestea le veti găsi în capitolele biblice ale călătoriilor poporului Israel prin marele deșert, în țara Canaan; veți citi pagini minunate din viața Sfântului Apostol Pavel în Asia și Europa și marile lui fapte, suferințele și muncile sale. Veți citi, în Biblie, pagini minunate despre eforturile eroice ale marilor oameni. Veți citi despre Ghedeon, Samson, David și alții. Veți găsi multe minuni pe care le conține, care să vă dezvăluie lucrările minunate ale lui Dumnezeu. Vă veți regăsi pe voi, în citirea Bibliei. Citiți Biblia, dragi copii, citiți-o adesea și veți vedea binele și bucuria pe care vi le aduce vouă. La început, poate părea prea dificil pentru voi, obscur, dar continuați să o citiți. Ceea ce nu veți înțelege astăzi, veți înțelege mâine.Citiți-o, căci în Biblie este cheia bucuriei veșnice pentru viața veșnică! Amin!
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00896 sec - PID: 19571