97
Patriarhia Ortodoxă Română a deschis un lăcaș de cult ortodox în Mayenne - un departament în vestul Franței, situat în Pays de la Loire. Este unul dintre departamentele originale ale Franței create în urma Revoluției din 1790. Este numit după râul omonim care îl traversează..

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Iosif, a fost desemnat, vrednic de această misiune, părintele Paul Couturier. "Biserica Ortodoxă Română își face simțită prezenta pe teritoriul francez, de aceasta dată, cu scopul de a oferi credincioșilor săi un lăcaș de cult pentru săvârșirea Tainei Euharistice". - se arată într-un mesaj publicat pe site-ul web oficial al parohiei.

"Situația în Franța este aceeași din toate țările non-majoritar ortodoxe, cu reprezentări necanonice, neapostolice, și de aceea părintele Paul Couturier a primit, în numele Ortodoxiei, această misiune a Bisericii - care este una sfântă, sobornicească și apostolească.

Vă așteptăm în acest lăcaș de cult, în număr cât mai mare, la Liturghiile noastre bilingve (franceză-română)."

Adresa noii biserici poate fi găsită aici: http://orthodoxiemayenne.fr/infos_pratiques.html#adresse [http://orthodoxiemayenne.fr/infos_pratiques.html#adresse] .
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01676 sec - PID: 19595