97
Printr-un program televizat de doar 4 minute, Preotul ortodox Andrei Tkacev a reusit să atragă mulți "fani", pe Televiziunea Rusă.

Cuvântările susținute de Pr. Andrei sunt, însă, cu adevărat neobișnuite și impresionante, datorită viziunii largi în abordare, prin acestea publicul fiind educat în mai multe domenii, precum literatură, film, cântec și istorie, sport, fără ca discuțiile să se rezume la fapte biblice.

Dar de ce, spre exemplu, sport?Întrucât, conform acestuia, creștinii moderni ar trebui să încerce să fie puternici atât spiritual, cât și fizic. Părintele Andrei încearcă, astfel, să ofere un context pentru a trăi o viață ortodoxă, o cultură, o rețea practică de cunoștințe și activități care să îi ajute pe creștinii ortodocși și să îi ajute să se apropie, mai ales, de Dumnezeu. El încearcă să-i convingă pe ascultătorii săi, de importanța construirii unei culturi ortodoxe - practică și aplicabilă - și a unui stil de viață, mai degrabă decât de limitarea religiei la concepte spirituale, despre care se vorbește în Biserică dar care afectează foarte puțin realitatea vieții seculare moderne.

Acesta pare să fi înțeles că, dacă Ortodoxia este limitată la un anumit domeniu, este puțin probabil ca oamenii să-și schimbe cumva viața lor.

Pentru omul modern, care a pierdut orice legătură cu lumea spirituală, este mai greu să fie pregătit să-și adapteze imediat viața la ascetismul călugărilor ortodocși. Primul pas, crede Părintele Andrei, este acela de a citi cărți bune, de a urmări filme bune și de a desfășura activități sănătoase, eliberându-se astfel de păcatul crud și larg răspândit, dezvoltând un anumit gust și o anumită sensibilitate pentru Divinul din lume.

El și-ar dori ca oamenii să ajungă la miezul lucrurilor, să învețe discernământul în lume, să învețe să vadă adevărul lui Dumnezeu în lucrurile zilnice, ca să-și poată practica credința în mod conștient și activ, în mod bazat.

În materialul video de față, acesta vorbește despre activitatea fizică. [
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0147 sec - PID: 19305