103

Ortodoxia este un pivot în conservarea identității noastre naționale

Publicat în urmă cu 5 luni, în Lonews
Potrivit Primatului Bisericii Ortodoxe Ruse, credința stă la baza identității naționale a poporului ortodox și percepția sa este necesară pentru a nu duce la o "dizolvare în cazanul globalizării și a nu pierde baza vieții naționale".

"Ortodoxia ne-a format în mare măsură identitatea națională... Astăzi, putem vedea cum culturile naționale se dizolvă sau își pierd pozițiile în fața culturii globale de masă. Dar spiritualitatea oamenilor, credința lor, sunt pivoții care păstrează identitatea națională", a declarat Patriarhul Kirill, în timpul primirii solemne care a avut loc după Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, la Duminica Ortodoxiei, în Catedrala Hristos Mântuitorul.Primatul a menționat că credința "a ajutat la modelarea popoarelor noastre", "le-a mobilizat pentru a respinge agresiunea invadatorilor străini" și "i-a inspirat pe strămoșii noștri în cele mai dificile circumstanțe".

El a subliniat că, în condițiile actuale ale conflictului între globalizare și identitate, Biserica ar trebui:"să ajute poporul să nu intre în izolare artificială, ci să acționeze agresiv pe arena internațională, protejând identitatea spirituală și culturală a fiecăruia"."Identitatea națională a popoarelor suferă, astăzi, deformări grave... Ortodoxia este de importanță vitală pentru Rusia și multe alte țări, cu tot respectul față de alte religii și confesiuni.

După cum predecesorii noștri au salvat Ortodoxia în secolul al IX-lea îndepărtat, Ortodoxia ar trebui și trebuie să fie salvată nu numai ca credință, ci și ca bază spirituală a vieții multor popoare, în condițiile actuale incredibil de severe ale globalizării și transfuziei culturale", consideră Patriarhul Kirill.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01261 sec - PID: 19620