26
Un membru al Parlamentului Israelian, Xenia Svetlova, a declarat luni pentru publicația Sputnik că speră că autoritățile israeliene vor folosi mijloace diplomatice pentru a soluționa problema impozitării Bisericii, care a dus deja la închiderea Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Duminică, reprezentanții Bisericii Grec-Ortodoxe, Bisericii Apostolice Armene și ai Bisericii Catolice au anunțat că vor închide porțile Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim, care este gestionată colectiv de aceste Biserici, în semn de protest împotriva deciziei autorităților israeliene de a impune impozite asupra bunurilor imobiliare deținute de Biserici. Autoritățile locale au început deja să înghețe activele Bisericilor și le-au informat cu privire la impozitele neplătite, în valoare de 186 milioane de dolari.

 "Sper că într-adevăr se va găsi un temei comun între Statul Israel, autoritățile israeliene și autoritățile bisericești. Nu este un conflict ideologic, ci mai degrabă o soluționare financiară", a spus Svetlova, amintind că între Biserică și Statul Israel exista mai multe contracte de închiriere de terenuri, autoritățile sperând să primească un răspuns la întrebarea privind utilizarea acestor terenuri în viitor. 

"Chiar sper că bisericile vor fi redeschise în curând, iar negocierea va continua, acesta fiind singurul rezultat rezonabil. Sper că guvernul își va exercita abilitățile diplomatice, pentru a găsi soluții la tensiunea actuală ", a mai spus aceasta.

Politicianul a remarcat că problema impozitării nu este una nouă, întrucât Bisericile dețineau marea majoritate a terenurilor din Ierusalim, dar nu au fost niciodată obligate să plătească impozite.

"Conflictul nu a început ieri. Biserica Grec-Ortodoxă deține majoritatea terenurilor din Ierusalimul de Vest și, de asemenea, unele ținuturi din Ierusalimul de Est. Înainte de decizia recentă a municipalității, au mai avut loc negocieri lungi. Se pare că aceste negocieri nu au reușit să găsească un răspuns comun, deci decizia a fost luată de municipalitate pentru colectarea impozitelor de la Biserică. Biserica este singura orgzanizație din Ierusalim care nu plătește impozite", a spus parlamentarul.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
421
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01768 sec - PID: 15186