148

Fără precedent: Biserica Sfântului Mormânt, închisă

Publicat în urmă cu 5 luni, în Lonews
În semn de protest împotriva planurilor autorităților orașului de a impune taxe municipale asupra lor, Bisericile creştine care administrează Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim au închis duminică, acest lăcaş sfânt.

Citeşte şi: Arhiepiscopul Teodosie de Sevasta reclamă impozitarea dirijată a bisericilor [https://lonews.ro/stiri-de-ultima-ora/25419-arhiepiscopul-teodosie-de-sevasta-reclama-impozitarea-dirijata-a-bisericilor.html]

Liderii creștini numesc hotărârea administraţiei locale de a impune impozite, o încălcare, de către primar, a "statu quo-ului".

"Un atac sistematic și fără precedent asupra creștinilor din Țara Sfântă încalcă legile ab antiquo (din vechime) și drepturile suverane, călcând pe structura delicată a relației dintre comunitatea creștină și autoritățile locale. Prin urmare, ca măsură de protest, am decis, fără precedent, să închidem Biserica Sfântului Mormânt", se arată în declarația semnată de patriarhii grec-ortodox și armean ai Ierusalimului, precum și de custodia catolică a Țării Sfinte.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01102 sec - PID: 11279