89
S-au împlinit 40 de zile de la nașterea Mântuitorului Isus Hristos, 40 de zile de când ni sa născut nouă Mântuitor, Care este Hristos Domnul. Şi după tradiția iudaică, părinții Pruncului au venit cu El la Ierusalim, fiindcă întâiul născut, ca semn de mulțumire al eliberării din robia egipteană, era dus la Templu și închinat lui Dumnezeu. Şi părinții aduceau ca jertfă de ispășire doi pui de porumbel, sau două turturele. Iată și Dreptul Iosif și Sfânta Fecioară Maria, la împlinirea a 40 de zile, au venit la Templu și aici i-a întâmpinat un om bătrân de zile, un om drept în fața lui Dumnezeu și al oamenilor, numit Simeon, cel căruia i se vestise că nu va vedea moartea. Deci era un om vechi de zile. Nu va vedea, deci, moartea, până când nu Îl va vedea pe Mântuitorul poporului, pe Hristos.

Şi, îndemnat de Duhul Sfânt va veni la Templu, va lua Pruncul în brațe și va spune: “Acum slobozeşte pe robul Tău, după cuvântul Tău, în pace, că ochii mei văzură mântuirea Ta, pe care ai gătit-o înaintea feţei tuturor popoarelor, lumină spre descoperirea neamurilor şi slavă poporului Tău Israel” (Luca 2, 29,32). Iar Sfintei Fecioare i-a prezis că prin sine va trece sabie. O prevestire a suferinței pe care o va avea Sfânta Fecioară Maria în fața Sfintei Cruci pe care Mântuitorul Iisus Hristos a fost răstignit. Tot în Templul din Ierusalim era și proorocița Ana, care a vestit poporului despre Darul pe care Creatorul l-a făcut poporului ales, despre Darul venirii Mântuitorului, Darul venirii lui Mesia.

Preacuvioşi preacucernici Părinți, dreptmăritori creștini, acest popas spiritual este o făclie luminoasă pentru călătoria pe care o vom săvârși peste puțin timp, în Sfântul și Marele Post, o făclie luminoasă pe cărările vieții noastre, în această lume a păcatului, făclie care se lumineze înaintea tuturor celor din întuneric. 
Mântuitorul s-a adresat ucenicilor săi spunând “Voi sunteţi lumina lumii” (Matei 5, 14) adresându-le lor și urmașilor lor porunca: “Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.” (Matei, 5, 16)
Iată, Însuși Fiul lui Dumnezeu, la 40 de zile de la nașterea Sa, S-a închinat - fiind în Templul din Ierusalim - Creatorului, El Însuşi este faclie luminoasă pentru noi, ca noi, la rândul nostru, să fim făclii luminoase tuturor celor care sunt întru întuneric.
Rog pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască pacea Sa.

Mai avem puțin și începem Sfântul și Marele Post, şi rog Preabunul Dumnezeu să vă dăruiască vouă călătorie ușoară, urcuș ușor pe această scară a nevoinţelor spirituale, care este Sfântul și Marele Post, și fie ca Bunul Dumnezeu să vă dăruiască pace și liniște sufletelor și trupurilor voastre, Amin!

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
86
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0798 sec - PID: 28030