78

An dedicat Sfantului Stefan cel Mare, in Moldova

Publicat în urmă cu 3 luni, în Lonews, de lacasuriortodoxe
    În data de 2 februarie, la Chișinău, a avut loc deschiderea solemnă a Sfântului An - Ștefan cel Mare, apărătorul Ortodoxiei.

    În cadrul ceremoniei de deschidere, Mitropolitul Vladimir (Patriarhia Rusă) a menţionat aspecte din viaţa Sfântului, ţinând să precizeze, că, la sfatul duhovnicului domnitorului, Sfântul Daniil Sihastrul, Sfântul Ştefan cel Mare a construit câte o biserică, după fiecare victorie obţinută în războaiele pe care le-a purtat, mulţumind astfel Domnului pentru ajutorul primit.

    Sfântul Ştefan cel Mare a domnit 47 de ani (1457 - 1504), timp în care a câştigat 47 de bătălii şi a ridicat 48 de biserici sau mânăstiri

    Pe parcursul acestui an, 2018, vor fi organizate în Republica Moldova, peste 50 de evenimente în onoarea sfântului: expoziții, conferințe academice, lansare de carte, concerte etc. De asemenea, o serie de documentele istorice și obiecte sfinte din vremea domnitorului sfânt, vor fi trimise din Turcia, Grecia și Muntele Athos în Republica Moldova, cu ocazia diferitelor sărbători.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
102
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.29141 sec - PID: 13337