111
Părăsind terenul de tenis timp de șase luni, din cauza unei dureri persistente în zona cotului, jucătorul sârb de tenis, Novak Djokovic, s-a întors în circuitul ATP marți, confruntându-se cu americanul Donald Young, în prima rundă a turneului Australian Open. El a câștigat meciul, ușor: 6-1, 6-2, 6-4. Pare clar că acest om, care a dominat elita tenisului mondial din august 2014 până în noiembrie 2016, a reușit să-si găsească energia necesară pentru revenirea sa, datorită lecturii sale biblice obișnuite.

Novak Djokovic: "Înainte de a fi sportiv, sunt un creștin ortodox"

Fostul jucător de tenis numărul 1 din lume este creștin ortodox și nu ezită să o spună public. Nu este ceva neobișnuit să observăm amintirea lui Hristos în timpul unei întâlniri, sau purtarea unei cruci în jurul gâtului, pentru a mărturisi credința sa. Pentru el, credința sa religioasă îșî are locul înaintea celor 68 de titluri, incluzând 12 turnee Grand Slam câștigate de la începutul carierei sale.

"Acesta este cel mai important titlu al vieții mele, pentru că înainte de a fi sportiv, sunt creștin ortodox", a spus el în aprilie 2011, când a primit Ordinul Sfântului Sava în gradul întâi, din mâinile Patriarhului sârb Irineu. Ordinul Sfântului Sava este cea mai înaltă distincție a Bisericii Ortodoxe Sârbă și i-a fost acordată acestuia, în special, pentru că a contribuit financiar la renovarea clădirilor religioase în țara sa natală, Serbia.

Novak Djokovic finanțează un restaurant gratuit pentru cei săraci

Ajuns multi-milionar datorită câștigurilor sale din turnee și numeroaselor contracte de publicitate, Novak Djokovic își pune cu bună știință averea în slujba celor defavorizați și ajută în rezolvarea cauzelor care îi sunt dragi. În decembrie, Fundația Novak Djokovic, în cadrul căreia el este unul dintre principalii binefăcători, a contribuit cu 94.000 de euro pentru renovarea unei școli din Pozega (Serbia).

În octombrie anul trecut, jucătorul de tenis a anunțat deschiderea unui restaurant în Serbia, care oferă hrană gratuită celor fără adăpost și celor săraci.
"Banii nu sunt o problemă pentru mine. Am câștigat suficient pentru a-i hrăni pe toți cei aflați în Serbia. Cred că merită acest lucru, după sprijinul pe care l-am primit de la ei", a spus el, într-o declarație emisă la vremea respectivă.
Soarta copiilor țării sale (unde salariul minim este stabilit la mai puțin de 200 de euro pe lună) surprinde în mod special atenția caritabilă a lui Novak Djokovic. De aceea, în 2015, fundația sa și-a unit forțele cu Banca Mondială, pentru a oferi tinerilor sârbi acces la educație și îngrijire. Pentru generozitatea sa, UNICEF l-a numit pe bună dreptate Ambasadorul Bunăvoinței în Serbia, în august 2015.

"Novak Djokovic este un adevărat campion al copiilor din întreaga lume. El demonstrează că vocile și acțiunile puternice au impact asupra copiilor, în special asupra tinerilor", a declarat Yoka Brandt, director adjunct al UNICEF.

Australian Open - Novak Djokovic: Un exemplu pentru copiii din întreaga lume ... și familia sa

Ca creștin credincios, care și-a trăit copilăria într-o țară plină de conflicte violente - războiul dintre Bosnia și Herțegovina a durat între 1992 și 1995 - Novak Djokovic nu și-a pierdut rădăcinile. Și, acest lucru este cu siguranță bine primit de soția sa, Jelena, pe care a început să o întâlnească în 2005, când au urmat aceeași liceu din Belgrad.

Ei și-au făcut jurămintele căsătoriei înaintea lui Dumnezeu în iulie 2014, iar cei doi copii ai lor poartă numele de Ștefan (3 ani) și Tara (4 luni). Ne putem imagina că viața lor la domiciliu va fi o școală excelentă pentru a învăța nu numai tenisul, ci și generozitatea, se arată într-un raport al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
106
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.14069 sec - PID: 17971