80
Mai multe cazuri, tocmai s-au înregistrat în Marea Britanie, după ce un tribunal disciplinar a fost ținut de Biserica Angliei.

Reverend Timotei Davis, vicar al Bisericii lui Hristos din Abingdon, a fost găsit vinovat de "abuz spiritual", întrucât a... sfătuit (îndrumat) un băiat de 15 ani. Pastorul, la un moment dat... chiar a încercat să-l facă pe adolescent să renunțe la prietena sa.

Tribunalul disciplinar a constatat că "sfătuirea intensă" a băiatului, între anii 2012 și 2013, a constituit abuz, întrucât depășea atribuțiunile spirituale (duhovnicești) ale pastorului, acesta din urmă încercând să-l controleze pe băiat "prin folosirea avertismentului, a Scripturii, a rugăciunii și a profeției revelate".

Ceea ce a fost numit "abuz" a durat 18 luni, timp în care pastorul Davis a trăit în sânul familiei băiatului, care susține că i-a oferit ospitalitatea de... teama de a acționa împotriva voinței lui Dumnezeu - a notat tribunalul, citat într-un raport recent de publicația Sputnik .

Așa încât, cazul vicarului din Oxfordshire, Tim Davis, care a fost găsit vinovat de "abuz spiritual" asupra unui băiat adolescent, devine primul caz de acest fel.

Davis l-a sfătuit pe băiat să vină la slujbele sale, pentru că petrecea timp cu prietena sa - timp pe care vicarul l-a numit "rău" și chiar "otrăvit", citând Evanghelia lui Matei.

Prin judecata sa, tribunalul a menționat, de asemenea, cazuri de atingere inadecvată, întrucât vicarul și băiatul au jucat așa-numitul "joc de încredere", care implică, nimic altceva, decât căderea pe spate, unul în brațele celuilalt. Cu toate acestea, nu a existat niciun indiciu de vreun altfel de atingere nepermisă, a declarat tribunalul.

Tribunalul va hotărâ pedeapsa lui Davis în următoarele câteva săptămâni, aceasta putând merge pâna la caterisire.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
115
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15009 sec - PID: 17713