185
O expoziție intitulată "Mormântul lui Hristos" este deschisă la această oră, în cadrul Muzeului National Geographic, din Washington, D.C - SUA.

Într-o încercare de prezentare a Expoziției "Mormântul lui Hristos", organizatorii ei declară [https://www.nationalgeographic.org/dc/exhibitions/tomb-of-christ/] :"Sunteți, practic, transportați în Ierusalim și veți descoperi istoria fascinantă a Bisericii Sfântului Mormânt, într-o experiență imersiv 3D, spre deosebire de ceea ce ați văzut vreodată înainte de acest muzeu.

Grupurile voastre vor putea să viziteze virtual Biserica și să învețe despre istoria și despre misterele care persistă".

Pătrunde în interiorul Bisericii Sfântului Mormânt, prin tehnologia imersiv 3DConstruită în secolul al IV-lea, Edicula Sfântă a Mormântului lui Hristos a trecut de curând printr-o restaurare istorică - un proiect care a captat atenția lumii, urmând să fie prezentat în Revista National Geographic și pe Canalul National Geographic, în această toamnă.

Evenimentul a fost relatat detaliat, la momentul respectiv, în cadrul mai multor articole, în paginile Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe. În cadrul expoziției, aflați despre efortul pe care l-a presupus restaurarea de către o echipă interdisciplinară de experți în domeniul conservării, de la Universitatea Tehnică Națională din Atena - având ca lider supervizor științific pe ANTONIA MOROPOULOU - care a folosit noi tehnologii, inclusiv LIDAR, sonar, scanare laser și imagini termice în tratarea acestui sit important.

Expoziția va rămâne deschisă până pe 15 august 2018. Un ghid complet al expoziție, vă oferim dând click AICI [https://media.nationalgeographic.org/assets/file/TombOfChristGuideV14.pdf] !

Intrarea la Expoziția "Mormântul lui Hristos" se face cu bilete și programare pentru fiecare persoană în parte, la un preț de 15$.

Intrarea se face la fiecare 12 minute, prima intrare, zilnic, având loc la 10:12 AM. Vizitatorilor li se cere, printr-un mesaj, să fie prezenți la intrarea în expoziție cu 5-10 minute înainte de ora programată, altfel intrarea nefiindu-le garantată.

Expoziția prezintă un scurt film 3D, cu ochelari activi 3D. [
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01194 sec - PID: 12387