163
Serena Jameka Williams, născută pe 26 septembrie 1981, este o jucătoare profesionistă de tenis din SUA, prietenă a Simonei Halep din România (după cum a prezentat-o recent revista Vogue). În cariera sa, a câștigat 39 de titluri de Grand Slam, primind 4 medalii olimpice, trei la dublu feminin și una la simplu feminin. Williams a câștigat în cariera sa mai mulți bani din premii decât oricare altă sportivă. În 2005, revista Tennis a plasat-o pe locul 17 în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis din precedenții 40 de ani. Este sora mai mică a jucătoarei de tenis Venus Williams și soția fondatorului Reddit, Alexis Ohanian.

Numeroasele sale victorii și caracterul ei puternic au reprezentat deseori o influență pozitivă asupra tinerelor fete și băieților afro-americani care o văd pe Williams ca pe un model și ambasador al sportului ei [ http://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-34229415/serena-williams-lasting-influence-on-young-black-athletes [http://www.bbc.com/news/av/world-us-canada-34229415/serena-williams-lasting-influence-on-young-black-athletes] ].

În ce privește viața personală, Williams și-a anunțat angajamentul față de co-fondatorul Reddit, Alexis Ohanian, în 29 decembrie 2016. Oaspeții la nuntă au inclus pe Beyonce, Anna Wintour și Kim Kardashian West. [ http://people.com/sports/serena-williams-alexis-ohanian-wedding-marriage/ [http://people.com/sports/serena-williams-alexis-ohanian-wedding-marriage/] ]. Iar pe 19 aprilie 2017, Williams a postat o imagine dintr-o parte a tenismenei, pe Snapchat, concentrându-se asupra secțiunii sale medii. Avea titlul: "20 de săptămâni", speculând că Williams era însărcinată. [ http://www.espn.com/tennis/story/_/id/19193213/serena-williams-photo-sparks-pregnancy-speculation.html?_r=0 [http://www.espn.com/tennis/story/_/id/19193213/serena-williams-photo-sparks-pregnancy-speculation.html?_r=0] ]. Mai târziu în aceeași seară, purtătorul de cuvânt al sportivei a confirmat că, într-adevăr, cuplul aștepta un copil. [ https://mobile.nytimes.com/2017/04/19/sports/tennis/serena-williams-pregnant-snapchat.amp.html [https://mobile.nytimes.com/2017/04/19/sports/tennis/serena-williams-pregnant-snapchat.amp.html] ] Faptul că avea 20 de săptămâni deja de sarcină în momentul anunțului, însemna că aceasta avea 8 săptămâni de sarcină când a câștigat Australian Open, în ianuarie [ https://www.yahoo.com/news/serena-williams-fans-cannot-handle-170114621.html [https://www.yahoo.com/news/serena-williams-fans-cannot-handle-170114621.html] ]. Pe 1 septembrie 2017, Williams a dat naștere unei fetițe, numită Alexis Olympia Ohanian.

În această săptămână, însă, Serena Williams a atras din nou atenția asupra sa, dar nu din motive obișnuite, anunțând că nu va participa la Open Australian, în ciuda speranțelor și asigurărilor oficialilor turneului din octombrie.

Motivele nefiind foarte clare, deși nașterea primului copil fusese una foarte complicată, atât pentru copil cât și pentru mamâ, cu urmări resimțite pe parcursul a mai multe săptămâni, presa a atacat imediat subiectul, urmând să fie surprinsă de motivația care a stat la baza noii decizii a sportivei:

"Știind că am acest copil frumos când merg acasă, mă face să mă simt ca și cum nu trebuie să mai joc alt meci. Nu am nevoie de bani sau titluri sau de prestigiu. Îi vreau, dar nu am nevoie de ei", a spus Williams într-un interviu recent pentru numărul Vogue [https://www.vogue.com/article/serena-williams-vogue-cover-interview-february-2018] - februarie 2018. Serena Williams a asigurat că senzația de neliniște, care o făcea să riște să piardă meciuri, pare să fi dispărut în mare parte de când s-a născut Olympia, amintindu-și plăcerea din copilarie de a se juca cu propriile păpuși, care cel mai probabil justifică starea de încântare din prezent, ca obiectiv personal de dinainte de a prelua tenisul.

Ajutată de mama sa, Serena Williams a învățat deja "să se relaxeze în preajma fiicei ei", adoptând un stil strict parental "într-o epocă în care copiii au adesea ultimul cuvânt", amintind un bilet cu un extras din Biblie, pe care mama sa i l-a dat încă de pe când era mică, în care se spunea că ascultarea aduce protecție, menționând că întotdeauna a fost, personal, ascultătoare cu propriii săi părinți.

"Sunt atât de bucuroasă că am o fiică. Vreau să o învăț că nu există limite", a mai menționat Serena Jameka Williams pentru Vogue, într-un interviu pe care a preferat să-l rezerve, asemenea, recentelor sale alegeri, poziției sale de mamă.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01315 sec - PID: 18676