97
Într-o adresare a Patriarhului Teofil al Ierusalimului către delegația armenească aflată în vizită în Patriarhie cu ocazia Nașterii Domnului, acesta a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Nourhan pentru sprijinul demonstrat recent.

"Mulțumim, în acest moment, pentru sprijinul pe care l-am primit de la liderii religioși și guvernamentali din întreaga lume, cărora le-am împărtășit preocupările noastre cu privire la noile presiuni și dificultăți cu care se confruntă comunitățile creștine din acest oraș și din această regiune.

Am fost încurajați de afirmațiile lor în susținerea Status Quo-ului și de condamnarea lor la adresa elementelor radicale din regiunea noastră care ar dori sa transforme Ierusalimul și Țara Sfântă într-o societate excluzivă, nu într-o societate incluzivă, în opoziție și lipsă de respect față de dreptul nostru istoric și de privilegiile peisajului nostru multietnic, multicultural, multi-religios.

Suntem recunoscători că șefii Bisericilor din Țara Sfântă și-au exprimat solidaritatea în această chestiune și că suntem uniți.

Provocările bine-cunoscute, adică proiectul Legii Bisericilor, care circulă în Knesset, și procesul recent cauzat de Jaffa Gate, ne-au atras atenția asupra amenințării la adresa Status Quo-ului, pe care o avem în față. Comunitatea creștină este esențială în Țara Sfântă și Orientul Mijlociu, iar această prezență trebuie susținută de toți".

Patriarhul Teofil al Ierusalimului, pe LONews

EXCLUSIV - Soc in Patriarhia Ierusalimului: dupa 11 ani, intalnire ... - 30 Mar 2016 ... Dupa cum a reiesit dintr-o fotografie-surpriza publicata pe Getty Image de AFP, Patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea, s-a intalnit cu fostul Patriarh demis al Ierusalimului, călugărul Irineu (foto), cu ocazia zilei de nume, in cadrul unei intalniri rare între dușmanii de odinioară, după 11 ...

Patriarhul Teofil al Ierusalimului - LONews - VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Patriarhul Teofil al Ierusalimului, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Patriarhul Teofil al Ierusalimului.

Patriarhul Ierusalimului si Patriarhul Bartolomeu, in pelerinaj comun ... - 19 Iun 2017 ... Patriarhul Ierusalimului s-a deplasat la Constantinopol (Istanbul), pentru a participa la un pelerinaj in Capadocia, alaturi de Patriarhul Ecumenic.

Patriarhul Teofil al Ierusalimului ii cere ajutorul Patriarhului ... - 17 Oct 2017 ... Patriarhul Teofil al Ierusalimului s-a deplasat in Fanar, pentru a-i cere ajutorul Patriarhului Ecumenic Bartolomeu. Afla mai multe amanunte, din acest articol.

Prima intalnire intre Patriarhul Bartolomeu si Patriarhul detronat al ... - 27 Mar 2017 ... Patriarhul Ecumenic Bartolomeu l-a vizitat pentru prima data pe Patriarhul detronat Irineu al Ierusalimului, în timpul vizitei sale la Ierusalim, pe 22 martie 2017, Sanctitatea Sa fiind prezent la Ierusalim pentru a participa la sfințirea Ediculei renovate a Mormantului Domnului, din Biserica Învierii (vezi ...

Actorul Richard Gere a discutat cu Patriarhul Ierusalimului, despre ... - 14 Mar 2017 ... Vineri seara, 10 martie 2017, binecunoscutul actor Richard Gere a vizitat Patriarhia Ierusalimului, insotit de doua persoane dintre cunoscutii sai. Richard Gere a fost primit de catre Patriarhul Teofil al Ierusalimului. In cadrul acestei vizite , Preafericitul Părinte a purtat o discutie cu actorul Richard Gere, ...

Patriarhul Ierusalimului discuta cu Papa Francisc, la Roma - LONews - 23 Oct 2017 ... Patriarhul Teofil al Ierusalimului se afla la Vatican. Sursele oficiale nu au anuntat inca, daca discutiile vor avea acelasi subiect discutat deja cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Patriarhul Ierusalimului: ne confruntam cu o amenintare grava si fara ... - 20 Nov 2017 ... În zilele noastre, comunitatea noastră creștină se confruntă cu o amenințare grava si fără precedent. Rădăcinile comunității noastre au fost hrănite prin Sângele răscumpărător al Domnului, prin sângele proorocilor, sfinților și martirilor din veac.

Patriarhul Ierusalimului, Teofil III, vine in Romania, in octombrie ... - 4 feb. 2014 ... "Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în zilele de 2-3 februarie 2014, o delegaţie a Patriarhiei Române s-a întâlnit la Ierusalim cu Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului , însoţit de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Aristarh de Constantina şi ...

Patriarhul Ierusalimului condamna schisma din Ucraina - LONews - 9 Iun 2017 ... Patriarhul Ierusalimului condamna schisma Bisericii Ortodoxe din Ucraina si actiunile de confiscare a bisericilor.

Patriarhul Teofil al Ierusalimului, pe Lăcaşuri Ortodoxe:

Patriarhul Ierusalimului si Patriarhul Bartolomeu, in pelerinaj comun ... - 19 Iun 2017 ... Patriarhul Ierusalimului s-a deplasat la Constantinopol (Istanbul), pentru a participa la un pelerinaj in Capadocia, alaturi de Patriarhul Ecumenic.

Qatar: Patriarhia Ierusalimului incalca teritoriul canonic al Patriarhiei ... - 10 Mar 2013 ... Cu câteva zile în urmă, Patriarhia Ierusalimului a anunțat alegerea unui nou episcop, ca "Arhiepiscop de Qatar", in persoana Arhimandritului Macarie, până in prezent Exarh al Patriarhiei Ierusalimului in Doha, Qatar. Decizia a dus la un protest din partea Patriarhiei Antiohiei, care prevede că Qatarul se ...

Biserica Ortodoxa Copta, indoliata. Inmormantare la Ierusalim - 27 Nov 2015 ... I s-a dat in raspundere Episcopia Ierusalimului și Orientului Mijlociu, de catre Sanctitatea Sa Papa Shenouda al III-lea, pe 17 noiembrie 1991. Inmormantarea va avea loc maine, 28 noiembrie 2015, la Ierusalim, în prezența Papei Tawadros, Patriarh copt ortodox al Alexandriei, sosit special din Egipt.

Patriarhia Ierusalimului risca sa-si piarda terenurile. Condamnarea ... - 4 Aug 2017 ... Patriarhia Ierusalimului risca sa-si piarda terenurile. Patriarhul Teofil condamnanoua decizie a instantei israeliene. Vezi mai multe amanunte.

Trei ani de la un eveniment istoric al Albaniei, la care a participat si ... - 23 Iun 2017 ... Slujba de sfintire a Catedralei a fost prezidata chiar de catre Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și de Prefericitul Parinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului, Irineu al Serbiei, Patriarhul Daniel al României, Hrisostom al Ciprului, Anastasios de Tirana, Durres și Intreaga Albanie, și Sava, ...

Patriarhul Teofil III al Ierusalimului: prima vizita oficiala in Romania - 23 Oct 2014 ... Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, se va afla în România în perioada 24-27 octombrie. Vizita este prilejuită de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, şi are loc la invitaţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României. Evenimentul este unul ...

STIRI din Ierusalim, pe LONews

De la Tel Aviv, la Ierusalim: Trump șochează lumea ortodoxă - 12 Dec 2017 ... "Noi, Biserica Ortodoxă a Antiohiei, în semn de solidaritate cu lumea liderilor religioși și politici, ne exprimăm îngrijorarea față de anunțul recent făcut de Președintele Trump, prin care SUA recunosc oficial Ierusalimul drept capitală, și își mută Ambasada SUA din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

De la Tel Aviv, la Ierusalim: Trump citat de liderii creștini ai ... - 8 Dec 2017 ... După ce Preşedintele american Donald Trump a anunţat, miercuri, că SUA recunosc oraşul Ierusalim drept capitală a statului Israel și a cerut mutarea ambasadei de la Tel Aviv, la Ierusalim, acum se vede obligat să răspundă unei scriosri semnate de liderii creștini ai Ierusalimului, prin care aceștia ...

Lupta pentru Ierusalim: unde e vina celor care au încercat să dețină ... - 12 Dec 2017 ... Am văzut multe puteri pământești, venite și plecate, dar traverând toate schimbările care au afectat această Țară Sfântă de-a lungul secolelor, Ierusalimul a rămas ca un memento veșnic al întâlnirii dintre Dumnezeu și oameni.

Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune ... - 13 Apr 2017 ... LIVE video LUMINA SFANTA 2017 - Sfantul Mormant din Ierusalim IN DIRECT, in paginile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe. SLUJBA INVIERII in direct!

Ierusalim: Casa Sfintilor Ioachim si Ana, lacasul in care s-a nascut ... - 15 Nov 2017 ... VEZI foto si alte amanunte cu lacasul sfant in care S-a nascut Maica Domnului, casa Sfintei Ana - Manastirea Sfintilor Ioachim si Ana - Ierusalim.

Ierusalim: Noi descoperiri despre viata privata a elitelor. Bogatia ... - Un comunicat de presă emis recent de Universitatea din Carolina de Nord a oferit detalii despre descoperirile din Muntele Zion, unde sapaturile au scos la lumina viata interna a elitelor evreiesti din Ierusalim. Echipa de arheologi, condusa de Shimon Gibson și James Tabor, a descoperit nivelurile inferioare ale unui conac ...

NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba ... - 15 Apr 2017 ... Pe tot parcursul zilei, in pagina destinata - in general - noutatilor video ortodoxe, a Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, veti putea gasi inregistrarile video ale transmisiunilor in direct - sau alte filmari independente - realizate cu ocazia venirii Luminii Sfinte in Biserica Invierii Domnului din Ierusalim. Totul este ...

EXCLUSIV: imagini din Sfantul Mormant, surprinse la dezvelirea ... - 31 Oct 2016 ... Dupa cum v-am informat in editiile noastre anterioare de stiri (click aici), restauratorii care lucrează în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, Israel, au dezvelit, pentru prima data dupa secole, lespedea de piatră aflata in cel mai venerat loc din lume destinat odihnei vesnice: Sfantul Mormant al lui Iisus ...

Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN ... - 22 Mar 2017 ... Transmisiunea video in direct a Slujbei de Sfintire a Baldachinului Sfantului Mormant din Ierusalim poate fi urmarita ACUM, aici!

Sfantul Mormant din Ierusalim restaurat, dar acum in pericol de ... - 28 Mar 2017 ... Edicula Sfantului Mormant din Ierusalim a fost restaurata, dar acum aceasta se afla in pericol de prabusire.

STIRI din Ierusalim, pe Lăcaşuri Ortodoxe:

Sfantul Mormant din Ierusalim restaurat, dar acum in pericol de ... - 28 Mar 2017 ... Edicula Sfantului Mormant din Ierusalim a fost restaurata, dar acum aceasta se afla in pericol de prabusire.

Descoperit in Ierusalim: sigiliu rar, vechi de 2500 de ani, apartinand ... - 8 Mar 2016 ... Autoritatea Israeliana de Antichități a anunțat o descoperire importantă in cadrul săpăturilor din Valea Centrala, sub Poarta Dung. Săpăturile ​​sunt dirijate de Doron Ben-Ami, Yana Tchekhanovets și Salome Cohen. Intr-un comunicat de presa, se arata: "două sigilii care poartă nume ebraice au fost ...

Sfantul Mormant din Ierusalim: analiza starii Altarului Sfant si modul ... - 24 Mar 2016 ... Altarul are o vechime de 206 ani. Construit între 1809-1810, după marele incendiu din 1808 care a afectat întreaga clădire, Altarul actual, realizat într-un stil otoman baroc, a indicat rapid semne de fragilitate, aminteste intr-un raport recent, legat de restaurarile din prezent, Marie-Armelle Beaulieu - pentru ...

Lumina Sfanta - Ierusalim 2016 - noutati: mai sunt posibile ... - 24 Mar 2016 ... Pelerinii prezenți la Sfântul Mormânt din Ierusalim în dimineața zilei de marți, 22 martie 2016, se poate sa se fi întrebat la ce fel de slujba au fost martori. Grec- ortodocsii, armenii și franciscanii s-au strans laolalta, pentru binecuvântarea schelelor, informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri ...

Ierusalim: Noi descoperiri despre viata privata a elitelor. Bogatia ... - Un comunicat de presă emis recent de Universitatea din Carolina de Nord a oferit detalii despre descoperirile din Muntele Zion, unde sapaturile au scos la lumina viata interna a elitelor evreiesti din Ierusalim. Echipa de arheologi, condusa de Shimon Gibson și James Tabor, a descoperit nivelurile inferioare ale unui conac ...

Ucraina: Patriarhul Ierusalimului, in sprijinul Bisericii Ortodoxe ... - 5 Oct 2016 ... Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea, le-a cerut ortodocsilor ucraineni să fie gata să-și verse sângele lor si sa-L marturiseasca pe Hristos.

Biserica veche de 1500 de ani, descoperita langa Ierusalim - LONews - 15 Iun 2015 ... In aceste zile, lângă Ierusalim, a fost descoperita o biserica bizantina, veche de 1500 de ani. Arheologii spun ca structura a fost ridicata în perioada bizantină, pe marginea drumului antic care lega Ierusalimul cu Câmpia de coastă. Biserica a fost descoperita in timpul săpăturilor arheologice la Autostrada 1 ...

Ierusalim: schimbari in trafic - atentionari pentru turisti si localnici - 5 Iul 2016 ... Municipalitatea Ierusalimului ne-a transmis informatii legate de viitoarele lucrări de renovare, dintre Poarta Jaffa si Poarta Zion.

Pelerinaje Lacasuri Ortodoxe: Casa Burnt, Ierusalim - sau, ce ati ... - 2 Nov 2013 ... Cum sa poti gasi sau alege un sit mai putin cunoscut, într-un loc cu atata faima si atat de familiar, precum Ierusalimul? Soluția este sa mergem in subteran… Astazi, agentia Lacasuri Ortodoxe va propune un nou pas in revista saptamanala "Pelerinaje Lacasuri Ortodoxe" (sau, mai bine zis, "Ceea ce ati ...

O Sfânta Cruce, sfintita la Ierusalim, ajunge acasa in... Orasul Crucii - 26 Aug 2015 ... O Sfânta Cruce, sfintita la Ierusalim pe 14 august, a ajuns in aceste zile in Stavropol. Clericii si credinciosii din zona au purtat-o astazi, 26 august 2015, la orele 11:00, în capitala regională, intr-o procesiune spre Catedrala Kazan, conform informatiilor primite din Arhiepiscopia de Stavropol. S-a citit Acatistul ...

STIRI din Ierusalim, alte referinţe

Își mută România ambasada din Israel la Ierusalim? Convorbire ... - Ştirea nu a lipsit nici din historia.ro, unde a fost reflectată cu acelaşi interes.

O decizie justă şi îndelung aşteptată: Ierusalimul - capitala statului ... - Datele acestui material introductiv sunt dezvoltate la link-ul adevarul.ro apărut pe paginile web.

Consecința declarațiilor lui Dragnea privind mutarea Ambasadei ... - Deja, până la această oră, au apărut mai multe amănunte pe pagina cotidianul.ro.

Jurnal de călătorie | Turist în Țara Sfântă. Ierusalim, orașul care te ... - Datele acestui material introductiv sunt dezvoltate la link-ul evz.ro apărut pe paginile web.

Patriarhul ortodox din Ierusalim, atacat cu pietre de palestinienii ... - Ştirea nu a lipsit nici din realitatea.net, unde a fost reflectată cu acelaşi interes.

O a doua țară a anunțat că îşi mută ambasada la Ierusalim - Una dintre sursele active pe internet, pe care am descoperit-o la digi24.ro, a amintit şi ea informaţia.

UPDATE Ierusalim, capitala. Donald Trump ameninta ca va taia ... - Una dintre sursele active pe internet, pe care am descoperit-o la hotnews.ro, a amintit şi ea informaţia.

EFECTUL Trump – Ierusalim: ISIS a declarat RĂZBOI Hamas - Una dintre sursele active pe internet, pe care am descoperit-o la evz.ro, a amintit şi ea informaţia.

Ierusalim − un oraș, trei credințe. Și niște zăpadă - Ştirea nu a lipsit nici din pressone.ro, unde a fost reflectată cu acelaşi interes.

Ierusalim: strategie diplomatică sau troc politic? - Deja, până la această oră, au apărut mai multe amănunte pe pagina cotidianul.ro.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
86
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07912 sec - PID: 14611