159
Pe 7 ianuarie 2018, Patriarhul bulgar Neofit a efectuat o vizită fraternă în Patriarhia Ecumenică. Patriarhul Bulgariei a fost însoțit de Mitropolitul Naum de Ruse, Mitropolitul Gavriil de Loveci și de Mitropolitul de Stara Zagora, Ciprian, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

În Sala Tronului, din Palatul Patriarhal, aceștia au fost primiți, chiar de către Patriarhul Ecumenic, Bartolomeu. "Vă întâmpinăm în spațiul Bisericii-Mamă, cu multă dragoste, onoare și căldură.

Ne bucurăm pentru că întâlnirea noastră are loc la începutul noului an, care vă dorim să Vă fie plin de binecuvântări dumnezeiești, cât și Sfintei Biserici din Bulgaria", a spus Patriarhul Ecumenic, în discursul său scurt, citat de publicația grecească Amen [http://www.amen.gr/article/thermi-ypodoxi-tou-patriarxi-voulgarias-sto-oikoumeniko-patriarxeio] , care a pus la dispoziția cititorilor săi mai multe fotografii suprinse în cadrul acestei întâlniri. "Suntem încântați că vizita dvs. la Constantinopol are loc cu ocazia unui eveniment foarte plăcut, și anume renovarea Bisericii Sfântul Ștefan, situată nu departe de aici. Acesta este un eveniment minunat pentru orașul nostru, pentru Patriarhia noastră Ecumenică, pentru parohia ortodoxă bulgărească locală și pentru toți ortodocșii.

Noi Îl slăvim pe Dumnezeu și ne rugăm să ne mai dăruiască astfel de evenimente și întâlniri plăcute. Dar nu voi ascunde, pentru că vreau să fiu sincer cu Preafericirea Voastră, că am fost întristat când am aflat că, în programul scurt în orașul nostru, nu a fost inclusă o vizită la Scaunul Patriarhiei Ecumenice. Și aceasta, pentru că Vă iubim și vrem să Vă vedem, să Vă simțiți aproape de noi. Din acest motiv, bucuria noastră, în acest moment, aflându-Vă aici, este cu adevărat minunată.

Mă aștept ca întâlnirea noastră să fie extinsă cu un prânz, pe care îl oferim comunității bulgare iubite împreună cu domnul Prim-Ministru bulgar, căruia îi urez o președinție binecuvântată și cu succes în Uniunea Europeană pentru acest semestru. Aceste urări de progres și promovare a Bulgariei, le repet Preafericirii Voastre și delegației iubite. Și din nou, bun venit și la mulți ani!

Iar, din moment ce se apropie sărbătoarea Voastră, în ianuarie, Vă doresc sănătate, viață lungă și toate binecuvântările lui Dumnezeu", a adăugat Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, conform articolului publicat de Amen sub titlul: "Primire călduroasă a Patriarhului Bulgariei în Patriarhia Ecumenică [http://www.amen.gr/article/thermi-ypodoxi-tou-patriarxi-voulgarias-sto-oikoumeniko-patriarxeio] ".

Apoi, Patriarhul Ecumenic și Patriarhul Bulgariei s-au îndreptat către sediul central al comunității bulgare din Șișli, unde s-au închinat la icoanele Bisericii Sfăntul Ioan de Rila, participând, ulterior, la prânzul oficial ocazionat de inaugurarea Bisericii renovate Sfântul Ștefan.

Biserica Bulgariei, pe LONewsBiserica Bulgara si Statul Bulgar, in favoarea Bisericii Ortodoxe ... [https://lonews.ro/politici/24128-biserica-bulgara-si-statul-bulgar-in-favoarea-bisericii-ortodoxe-macedonene.html] - 27 Nov 2017 ... "Statul Bulgar și Biserica Ortodoxă Bulgară sunt unite în aspirația lor de adezvolta și aprofunda relațiile intre Bulgaria și Republica Macedonia. Aceastaeste poziția comună a Președintelui Rumen Radev și a Preafericirii SalePatriarhul Neofit al Bulgariei, care s-au întâlnit astăzi [LO: 25 noiembrie ...

Biserica din Bulgaria, Biserica-mama a Bisericii Macedoniei: Sfantul ... [https://lonews.ro/alter-news/24134-biserica-din-bulgaria-biserica-mama-a-bisericii-macedoniei-sfantul-sinod-incepe-negocierile-pentru-stabilirea-statutului-canonic.html] - 28 Nov 2017 ... Vezi, pe aceasta pagina, decizia oficiala adoptata de Sfântul Sinod al BisericiiOrtodoxe a Bulgariei, pe tema determinarii si stabilirii statutului canonic al Bisericii Ortodoxe Macedonene.

Schisma in Biserica Ortodoxa a Bulgariei: fuziune totala - LONews [https://lonews.ro/politici/19120-schisma-in-biserica-ortodoxa-a-bulgariei-fuziune-totala.html] - 21 Apr 2015 ... Rapoartele primite din Sofia indică faptul că Sinodul Alternativ separatist al Bisericii Ortodoxe Bulgare a ajuns la comuniune deplina cu Biserica OrtodoxăBulgară. A fost un proces lung... (foto: Patriarhul Neofit al Bulgariei) Recent,Serviciul Religios de Stiri al Ucrainei - facand referire la situatia din tara ...

Biserica Macedoniei, dispusa sa recunoasca Patriarhia Bulgariei ... [https://lonews.ro/politici/24105-biserica-macedoniei-dispusa-sa-recunoasca-patriarhia-bulgariei-drept-biserica-mama.html] - 20 Nov 2017 ... Biserica Ortodoxă a Macedoniei, care nu este în comuniune cu alte BisericiOrtodoxe locale, ar fi gata să recunoască Patriarhia Bulgariei drept Biserică-mamă.

Biserica Ortodoxa: institutia in care bulgarii au cea mai mare incredere [https://lonews.ro/politici/23394-biserica-ortodoxa-institutia-in-care-bulgarii-au-cea-mai-mare-incredere.html] - 7 Mar 2017 ... Un studiu recent, privind atitudinea bulgarilor față de diferitele instituții, arata caacestia au cea mai mare încredere în Biserică, organizațiile politice aflandu-sepe ultimul loc. Conform unui articol al Sofia Globe, raportul Institutului pentru oSocietate Deschisă din Sofia, din 28 februarie 2017, analizand ...

Acuzație gravă adusă Bisericii Ortodoxe Bulgare, de Biserica Greciei [https://lonews.ro/politici/24463-acuzatie-grava-adusa-bisericii-ortodoxe-bulgare-de-biserica-greciei.html] - 19 Dec 2017 ... Este posibil să fie începutul unor evoluții dificile - avertizează Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia, într-o reacție la adresa Patriarhiei Bulgare,acuzând-o de subestimarea rolului Patriarhiei Ecumenice.

Catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Sofia, Bulgaria - LONews [https://lonews.ro/catedrala-sfantul-alexandru-nevski-din-sofia-bulgaria/] - VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Catedrala Sfântul Alexandru Nevski dinSofia, Bulgaria, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urileaparute despre Catedrala Sfântul Alexandru Nevski din Sofia, Bulgaria.

Bulgarii dati afara din biserica din Roma, chiar de un roman - LONews [https://lonews.ro/politici/917-bulgarii-dati-afara-din-biserica-din-roma-presedintele-tarii-si-sinodul-reactioneaza.html] - 24 Ian 2013 ... Președintele Bulgariei, Rossen Plevneliev, și ministrul educației, SergheiIgnatov, si-au luat angajamentul sa salveze Biserica bulgareasca din Roma. "Șeful statului Bulgariei s-a aratat extrem de îngrijorat de ceea ce se întâmplă în Biserica Santi Vincenzo e Anastasio di Trevi, oferita de Papa Ioan Paul al ...

FOTO: Varna 2015 - 1150 de ani de la Botezul Bulgariei. Mesajul ... [https://lonews.ro/turism-pelerinaje/19216-foto-varna-2015-1150-de-la-botezul-bulgariei-mesajul-patriarhului-romaniei.html] - 6 Mai 2015 ... Va prezentam, mai jos, mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, PatriarhulRomâniei, la aniversarea a 1150 de ani de la creștinarea poporului bulgar, 3mai 2015. Preafericirii Sale, Preafericitului Părinte NEOFIT, Patriarhul BisericiiOrtodoxe Bulgare Preafericirea Voastră și iubite frate în Hristos Domnul,

Bulgaria riscă și ea să rămână fără o Catedrală ortodoxă pe măsură ... [https://lonews.ro/arhitectura-imobiliare/24174-bulgaria-risca-i-ea-sa-ramana-fara-o-catedrala-ortodoxa-pe-masura-daca-guvernul-nu-se-implica.html] - 12 Dec 2017 ... Nu doar România este lipsită de o catedrală ortodoxă potrivită, dar până și Bulgaria riscă să rămână fără cea mai mare catedrală pe care Biserica OrtodoxăBulgară o deține în prezent.

Biserica Bulgariei, pe Lăcaşuri Ortodoxe: Patriarhul Bulgariei a slujit in biserica romaneasca din Sofia ... [https://lacasuriortodoxe.ro/video-noutati/73554-patriarhul-bulgariei-a-slujit-in-biserica-romaneasca-din-sofia.html] - O alta pagina oficiala a Bisericii Ortodoxe Romane a afisat in ultimele orematerialul intitulat Patriarhul Bulgariei a slujit in biserica romaneasca din Sofia,informatia fiindu-ne semnalata la ora 21:31, pe site-ul www.youtube.com.

Biserica Ortodoxa a Bulgariei | 64 ani de la restaurarea Patriarhatului [https://lacasuriortodoxe.ro/stire/71374-biserica-ortodoxa-a-bulgariei-64-ani-de-la-restaurarea-patriarhatului.html] - Intre stirile puse la dispozitie de Biserica Ortodoxa Romana, semnalam aparitiaarticolului Biserica Ortodoxa a Bulgariei | 64 ani de la restaurarea Patriarhatului,aparut pe web in urma cu 27 saptamani. Va invitam sa vizualizati textul complet,redactat de .

Incep festivitatile: Patriarhatul ortodox Bulgar, la 60 de ani de la ... [https://lonews.ro/traditii-ocazii/2739-incep-festivitatile-patriarhatul-bulgar-la-60-de-ani-de-la-reinfiintare.html] - 16 Mai 2013 ... În 2013, Biserica Ortodoxă Bulgară comemorează 60 de ani de la reinfiintareainstituției patriarhale, care si-a încetat existența în secolul al XIV-lea, când Bulgaria a căzut sub dominația otomană. Restaurarea instituției patriarhaleeste un eveniment de importanță istorică pentru istoria ecleziastică și ...

Noi sfinti in calendarul Bisericii Ortodoxe a Bulgariei | Lacasuri ... [https://lacasuriortodoxe.ro/stire/74250-noi-sfinti-in-calendarul-bisericii-ortodoxe-a-bulgariei.html] - Nu cu mult timp in urma, mai exact la ora 11:16, a atras atentia cititorilor printr-onoua prezentare: Noi sfinti in calendarul Bisericii Ortodoxe a Bulgariei. Pentrumai multe amanunte dati click AICI.

Patriarhul Bulgariei l-a primit si medaliat pe Secretarul de stat al ... [https://lonews.lacasuriortodoxe.ro/turism-pelerinaje/22216-patriarhul-bulgariei-l-a-primit-si-medaliat-pe-secretarul-de-stat-al-vaticanului.html] - 22 Mar 2016 ... Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Bulgare și ai Bisericii Romano-Catolice aucazut de acord că ar trebui să dezvolte activități care sa vizeze persoanelesărace din ambele culte, in acest sens Patriarhul Neofit amintind exemplul unorastfel de bune relații între ortodocși și catolici, din Eparhia de Ruse.

Sfantul Ioan de Rila (Ivan Rislki): poporul bulgar isi cinsteste patronul [https://lonews.ro/sarbatori-sfinti-moaste/3965-sfantul-ioan-de-rila-ivan-rislki-poporul-bulgar-isi-cinsteste-patronul.html] - 21 Aug 2013 ... Biserica Ortodoxă Bulgară l-a serbat, in data de 18 august, pe Sfantul Ivan Rilski,cinstit ca patron al poporului bulgar. Sf. Ivan Rilski a fost primul pustnic bulgar. Ela fost venerat ca sfânt inca de când era în viață, iar animalele sălbatice veneaula acesta, pasarile odihnindu-se de multe ori in palmele sale.

EXCLUSIV: Romanii si bulgarii, antrenati intr-un proiect comun de ... [https://lonews.lacasuriortodoxe.ro/arhitectura-imobiliare/22068-exclusiv-romanii-si-bulgarii-antrenati-intr-un-proiect-comun-de-ridicare-a-unei-biserici-in-bulgaria-foto.html] - 2 Mar 2016 ... EXCLUSIV: Romanii si bulgarii, antrenati intr-un proiect comun de ridicare a unei biserici in Bulgaria (foto).
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0203 sec - PID: 19130