61

Renumita Biblioteca din Sinai a Manastirii Sfanta Ecaterina, redeschisa (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 3 luni, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
Colecția manuscriselor antice păstrate în Mănăstirea Sfânta Ecaterina din Peninsula Sinai a fost deschisă din nou pentru cercetare, dupa finalizarea primei etape de restaurare a bibliotecii mănastirii. Procesul de restaurare a unei părți a încăperii de depozitare a durat aproape nouă ani, desfășurându-se sub patronajul Ministerului egiptean al Antichităților, transmite TASS.

În acest timp, așa cum susține șeful Departamentului ministerial pentru Conservarea Monumentelor Creștine și Islamice, profesorul Muhammed Abdel Latif, citat de publicația amintită mai sus, zidul de est al bibliotecii, așa-numitul zid al lui Justinian, construit în secolul al șaselea, a fost întărit și reînnoit, fațada și coloana de sprijin fiind renovate.

Reînnoirea bibliotecii Mănăstirii Sfânta Ecaterina din Sinai a dus la o nouă descoperire: în luna iulie, a fost anunțat faptul că, în timpul conservării unui sector, a fost descoperită o nouă carte - un manuscris descriind experimentele medicale și rezultatele lor, aparținând medicului grec antic Hippocrates. Evenimentul a apărut publicat în paginile Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe [ https://lonews.ro/stiinta-tehnica/23808-descoperire-uimitoare-in-sinai-manuscrise-rare-medicale-cu-cercetarile-lui-hipocrate.html ]. Se presupune că această carte a fost scrisă în secolele V-VI. S-au găsit și alte trei eseuri despre medicină, ale unor autori necunoscuți, din aceeași perioadă de timp.

Artefactul lui Hippocrate, descoperit nou, aparține corpului de manuscrise cunoscut sub numele de "palmezit", cu două straturi. Inscripțiile de pe primul strat fiind șterse, înainte ca rețetele să fie înregistrate pe el.

În același timp, a fost restaurat și unul dintre cele mai vechi și mai mari mozaicuri, situat tot în biblioteca Mânăstirii Sfânta Ecaterina din Sinai. Scena Evangheliei Schimbării la Față este reprezentată pe o suprafață de 495 de metri pătrați. Panourile sunt asamblate din mai multe elemente, incluzând pietre semiprețioase, unele părți fiind încrustate cu plăci de aur și argint. În partea centrală a imaginii lui Hristos pe Muntele Tabor, există o reprezentare a lui Dumnezeu Tatăl și a Maicii lui Dumnezeu, 31 de imagini ovale ale profeților și sfinților, apărând de-a lungul perimetrului.

Există mai mult de 6.000 de manuscrise, în Biblioteca Sfânta Ecaterina. Cel mai vechi dintre ele datează din secolul IV după Hristos. Aproximativ 600 de manuscrise sunt realizate în limbile arabă, greacă, etiopiană, coptă, armeană și siriană, în special legate de istorie, geografie și filosofie.

Biblioteca Sfânta Ecaterina din Sinai, pe LONews

Manuscrisele din Manastirea Sinai, accesibile publicului - 4 Iul 2016 ... Manastirea "Sfanta Ecaterina" din Sinai, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO , care este situat pe un teren accidentat, la poalele Muntelui Sinai din Egipt, găzduiește cea mai veche bibliotecă funcțională neintrerupt din lume si care conține manuscrise antice și medievale aflate pe locul doi dupa cele ...

Manastirea Sfanta Ecaterina din Sinai: calugarii se chinuie sa-si salveze manuscrisele - 23 Iul 2013 ... Manastirea Sfanta Ecaterina din Sinai: calugarii se chinuie sa-si salveze manuscrisele. ... Temerile comunității, in fata unui atac, i-au facut pe calugari sa ia decizia protejarii pretioasei lor biblioteci, in fata amenințărilor viitoare. Anul trecut, acestia au început un program de copiere digitala a scripturilor ...

DESCOPERIRE UIMITOARE in Sinai: Manuscrise rare medicale, cu cercetarile lui Hipocrate - 24 Iul 2017 ... Inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO în 2002, Mănăstirea ortodoxă Sfânta Ecaterina din Sinai deține una dintre cele mai mari colectii de manuscrise medievale. Biblioteca Manastirii Sfanta Ecaterina din Sinai gazduieste peste 8000 de manuscrise si de carti religioase vechi, ocupand locul al doilea ...

Prea putini mai stiu: Scrisoarea lui Mahomed, adresata Manastirii Sfanta Ecaterina din Sinai (video) - 2 Dec 2015 ... Prea putini mai stiu: Scrisoarea lui Mahomed, adresata Manastirii Sfanta Ecaterina din Sinai (video) ... Sfantul lacas adaposteste, de asemenea, cea mai veche bibliotecă din lume care a ramas permanent in functiune, continand multe cărți unice. Ceea ce putini stiu, insa, este ca pe acest munte, Mahomed ...

Sfânta Ecaterina din Sinai, pe Lăcaşuri Ortodoxe:


Sfanta Ecaterina, la Biserica Belvedere din Bucuresti - 2017. Dorinta se implineste dupa... 80 de ani | Lacasuri Ortodoxe - In urma cu 4 minute a fost publicat articolul Sfanta Ecaterina, la Biserica Belvedere din Bucuresti - 2017. Dorinta se implineste dupa... 80 de ani.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
100
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10522 sec - PID: 30542