85

Parintele Placide Deseille a trecut la cele vesnice (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 3 luni, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
În ziua de 7 ianuarie 2018, la ora 13, Părintele Placide Deseille a adormit în Hristos, la vârsta de 91 de ani.

Născut pe 16 aprilie 1926, în Issy-les-Moulineaux, Părintele Placide a devenit călugăr în Abatia cisterciană din Bellefontaine, în 1942, la vârsta de șaisprezece ani.

Înființează, în 1966, împreună cu câțiva călugări prieteni, o mănăstire de rit bizantin în Aubazine, în Correze. În 1977, călugării au decis să devină ortodocși. Aceștia au fost primiți în Biserica Ortodoxă, pe 19 iunie 1977, și în februarie 1978 au devenit călugări ai Mănăstirii Simonos Petra de pe Muntele Athos.

Trimiși, apoi, în Franța de către Arhimandritul Emilianos, stareț al Simonos Petra, pentru a întemeia o fundație care să țină de mănăstirea athonită, Părinții Placide și Serafim au inaugurat Mănăstirea Sfântul Antonie cel Mare, pe 14 septembrie 1978, într-o casă dărăpănată, în Saint Laurent din Royans, într-o vale sălbatică a Vercors. Aici, s-a născut Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului, care mai târziu a devenit cunoscută sub numele de Mănăstirea Solan.

Părintele Placide a predat patristica la Institutul Teologic Ortodox "Sfântul Serghie" din Paris. De asemenea, el este fondatorul colecției "Spiritualitatea orientală", a editurii Mănăstirii Bellefontaine. Este autorul mai multor cărți despre istoria monahismului și a spiritualității ortodoxe, în care a fost specialist.

Înmormântarea va avea loc joi, 11 ianuarie 2018.

Bunul Dumnezeu să-l odihnească între sfinții Săi!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
62
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07577 sec - PID: 14644