253

Parintele Placide Deseille a trecut la cele vesnice

Publicat în urmă cu 6 luni, în Lonews
În ziua de 7 ianuarie 2018, la ora 13, Părintele Placide Deseille a adormit în Hristos, la vârsta de 91 de ani.

Născut pe 16 aprilie 1926, în Issy-les-Moulineaux, Părintele Placide a devenit călugăr în Abatia cisterciană din Bellefontaine, în 1942, la vârsta de șaisprezece ani.

Înființează, în 1966, împreună cu câțiva călugări prieteni, o mănăstire de rit bizantin în Aubazine, în Correze. În 1977, călugării au decis să devină ortodocși. Aceștia au fost primiți în Biserica Ortodoxă, pe 19 iunie 1977, și în februarie 1978 au devenit călugări ai Mănăstirii Simonos Petra de pe Muntele Athos.

Trimiși, apoi, în Franța de către Arhimandritul Emilianos, stareț al Simonos Petra, pentru a întemeia o fundație care să țină de mănăstirea athonită, Părinții Placide și Serafim au inaugurat Mănăstirea Sfântul Antonie cel Mare, pe 14 septembrie 1978, într-o casă dărăpănată, în Saint Laurent din Royans, într-o vale sălbatică a Vercors. Aici, s-a născut Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului, care mai târziu a devenit cunoscută sub numele de Mănăstirea Solan.

Părintele Placide a predat patristica la Institutul Teologic Ortodox "Sfântul Serghie" din Paris. De asemenea, el este fondatorul colecției "Spiritualitatea orientală", a editurii Mănăstirii Bellefontaine. Este autorul mai multor cărți despre istoria monahismului și a spiritualității ortodoxe, în care a fost specialist.

Înmormântarea va avea loc joi, 11 ianuarie 2018.

Bunul Dumnezeu să-l odihnească între sfinții Săi!
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01101 sec - PID: 18676