68
Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Arhiepiscopul Constantinopolului și Patriarh Ecumenic, a declarat că schisma din sânul Ortodoxiei Ucrainei ar trebui să fie rezolvată pe baza canoanelor și nu a elementelor politice.

Primatul marii Biserici din Constantinopol a făcut această declarație în timpul unei întâlniri avute zilele trecute cu Mitropolitul Antonie de Boryspil și Brovary.

Mitropolitul Antonie este membru al comitetului recent format de Patriarhia Moscovei pentru rezolvarea schismei din Ucraina. 

Participanții la discuție au căzut de acord că schisma trebuie tratată în modul cel mai adecvat, pe baza canoanelor, pentru ca ea să fie depășită.

Tot zilele trecute, a avut loc, la Kiev, o întrevedere între reprezentanți ai Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol și Patriarhul Filaret al Bisericii Ortodoxe Ucrainene nerecunoscute (necanonice) - Patriarhia Kievului. Aceștia au discutat aspecte legate de schisma ucraineană.


Schisma din Ucraina, pe LONews

Patriarhul Ierusalimului condamna schisma din Ucraina - 9 Iun 2017 ... Patriarhul Ierusalimului condamna schisma Bisericii Ortodoxe din Ucraina si actiunile de confiscare a bisericilor.

Lumea ortodoxa nu va sustine schisma din Ucraina - 29 Ian 2016 ... Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a declarat că Primatii Bisericilor Ortodoxe s-au aratat de acord cu el, în condamnarea schismei Bisericii din Ucraina. "Interpretand aceste fapte [schisma Bisericii din Ucraina], participanții la intrunire [Sinaxa din Chambesy] au avut exact aceeasi pozitie cu cea ...

Biserica Ortodoxa Autocefala necanonica a Ucrainei are un nou intaistatator: Mitropolitul Macarie de Lviv - 8 Iun 2015 ... Mitropolitul Macarie de Lviv a fost ales in fruntea Bisericii Ortodoxe Autocefale a Ucrainei (o Biserica aflata in schisma, ca si Biserica Ortodoxa Ucraineana- Patriarhia Kievului, cu Biserica Ortodoxa Ucraineana canonica a Patriarhiei Moscovei). Mitropolitul mai este, de asemenea, episcop al Eparhiilor Rivne ...

Patriarhul Rusiei, Kiril, la Bucuresti. SURSA COMPLETA din care afli care sunt motivele acestei vizite - 2 Oct 2017 ... Inițiatorii schismei sunt cei care poartă aceasta responsabilitate, oamenii obișnuiți nu trebuie să poarte răspunderea liderilor ecleziastici care au rupt camasa lui Hristos. Din nefericire, în Ucraina contemporană, religia este atent legata de retorica politică. Ideea unei Biserici independente este propagată ...

STIRI | Adevarul despre luptele din Ucraina: Biserica este atacata! - 22 Ian 2015 ... Cand ne referim la schisma, spunem că unii oameni s-au separat sau au căzut din Biserica Ortodoxă, din aceasta cauza sau din motive politice. Într-adevăr, de la bun început, schisma ucraineana a fost un proiect politic, care viza divizarea poporului rus și ucrainean. De mai mult de douăzeci de ani, ei au ...

Lamuriri despre convocarea surprinzatoare si de urgenta a Sinodului Bisericii Ortodoxe Ucrainene (integral) - 7 Iul 2011 ... Lamuriri despre convocarea surprinzatoare si de urgenta a Sinodului Bisericii Ortodoxe Ucrainene (integral) ... de catre plenul Bisericii, se afla si problemele divizarii ecleziastice. si, In conformitate cu rezultatele discutiei, vor fi adoptate masuri care Ii privesc pe fratii si surorile care raman In schisma.

Biserica Ortodoxa a Ucrainei, aparata de reprezentantii mai multor Biserici autocefale - 26 Iul 2017 ... Biserica Ortodoxa a Ucrainei, aparata de reprezentantii mai multor Biserici autocefale. Mitropolitul Naum de Ruse (Biserica Ortodoxă Bulgară) a reamintit că , în timpul slujirii sale, Biserica Bulgară a suferit, de asemenea, un astfel de fenomen negativ al schismei, dar cu rugăciune și ajutorul lui Dumnezeu, ...

Schisma in Biserica Ortodoxa a Bulgariei: fuziune totala - 21 Apr 2015 ... Rapoartele primite din Sofia indică faptul că Sinodul Alternativ separatist al Bisericii Ortodoxe Bulgare a ajuns la comuniune deplina cu Biserica Ortodoxă Bulgară. A fost un proces lung... (foto: Patriarhul Neofit al Bulgariei) Recent, Serviciul Religios de Stiri al Ucrainei - facand referire la situatia din tara ...

Tendintele politice se schimba, dar Biserica ramane - A fost o perioadă dificilă, in care Domnul l-a însărcinat să conducă Biserica Ortodoxă Ucraineană: furtuni politice au facut ravagii în țară; schisma Bisericii a început, si nici pana astazi nu a fost inca depășită. La acea vreme, Guvernul Ucrainean declara că o țară independentă are nevoie de o Biserică independentă.

Putin invita la gasirea unui compromis pentru incetarea focului - Liderul rus Vladimir Putin a cerut ambelor părți aflate în conflict în țara vecină, Ucraina, sa găseasca un compromis, care sa puna capăt luptelor dintre forțele guvernamentale și separatiștii pro-rusi, informeaza Radio Vatican. Violențele, care ... Patriarhul Ierusalimului condamna schisma din Ucraina. Alte stiri recente.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
52
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.06896 sec - PID: 15586