151

Bartolomeu I: Schisma din Ucraina se rezolva prin canoane, nu cu politica

Publicat în urmă cu 6 luni, în Lonews
Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Arhiepiscopul Constantinopolului și Patriarh Ecumenic, a declarat că schisma din sânul Ortodoxiei Ucrainei ar trebui să fie rezolvată pe baza canoanelor și nu a elementelor politice.

Primatul marii Biserici din Constantinopol a făcut această declarație în timpul unei întâlniri avute zilele trecute cu Mitropolitul Antonie de Boryspil și Brovary.

Mitropolitul Antonie este membru al comitetului recent format de Patriarhia Moscovei pentru rezolvarea schismei din Ucraina.

Participanții la discuție au căzut de acord că schisma trebuie tratată în modul cel mai adecvat, pe baza canoanelor, pentru ca ea să fie depășită.

Tot zilele trecute, a avut loc, la Kiev, o întrevedere între reprezentanți ai Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol și Patriarhul Filaret al Bisericii Ortodoxe Ucrainene nerecunoscute (necanonice) - Patriarhia Kievului. Aceștia au discutat aspecte legate de schisma ucraineană.

Schisma din Ucraina, pe LONewsPatriarhul Ierusalimului condamna schisma din Ucraina [https://lonews.ro/politici/23686-patriarhul-ierusalimului-condamna-schisma-din-ucraina.html] - 9 Iun 2017 ... Patriarhul Ierusalimului condamna schisma Bisericii Ortodoxe din Ucraina siactiunile de confiscare a bisericilor.

Lumea ortodoxa nu va sustine schisma din Ucraina [https://lonews.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/21666-lumea-ortodoxa-nu-va-sustine-schisma-din-ucraina.html] - 29 Ian 2016 ... Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a declarat că Primatii BisericilorOrtodoxe s-au aratat de acord cu el, în condamnarea schismei Bisericii din Ucraina. "Interpretand aceste fapte [schisma Bisericii din Ucraina], participanțiila intrunire [Sinaxa din Chambesy] au avut exact aceeasi pozitie cu cea ...

Biserica Ortodoxa Autocefala necanonica a Ucrainei are un nou intaistatator: Mitropolitul Macarie de Lviv [https://lonews.ro/alter-news/19544-biserica-ortodoxa-autocefala-necanonica-a-ucrainei-are-un-nou-intaistatator-mitropolitul-macarie-al-kievului.html] - 8 Iun 2015 ... Mitropolitul Macarie de Lviv a fost ales in fruntea Bisericii Ortodoxe Autocefale a Ucrainei (o Biserica aflata in schisma, ca si Biserica Ortodoxa Ucraineana-Patriarhia Kievului, cu Biserica Ortodoxa Ucraineana canonica a PatriarhieiMoscovei). Mitropolitul mai este, de asemenea, episcop al Eparhiilor Rivne ...

Patriarhul Rusiei, Kiril, la Bucuresti. SURSA COMPLETA din care afli care sunt motivele acestei vizite [https://lonews.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/23999-patriarhul-rusiei-kiril-la-bucuresti-sursa-completa-din-care-afli-care-sunt-motivele-acestei-vizite.html] - 2 Oct 2017 ... Inițiatorii schismei sunt cei care poartă aceasta responsabilitate, oameniiobișnuiți nu trebuie să poarte răspunderea liderilor ecleziastici care au ruptcamasa lui Hristos. Din nefericire, în Ucraina contemporană, religia este atentlegata de retorica politică. Ideea unei Biserici independente este propagată ...

STIRI | Adevarul despre luptele din Ucraina: Biserica este atacata! [https://lonews.ro/redactia-lacasuri-ortodoxe/17737-stiri-ucraina-biserica-este-atacata-despre-lupta-intentionata-impotriva-bisericii-canonice.html] - 22 Ian 2015 ... Cand ne referim la schisma, spunem că unii oameni s-au separat sau au căzutdin Biserica Ortodoxă, din aceasta cauza sau din motive politice. Într-adevăr, dela bun început, schisma ucraineana a fost un proiect politic, care viza divizareapoporului rus și ucrainean. De mai mult de douăzeci de ani, ei au ...

Lamuriri despre convocarea surprinzatoare si de urgenta a Sinodului Bisericii Ortodoxe Ucrainene (integral) [https://lonews.ro/kslcatalin-opinii/796-lamuriri-despre-convocarea-surprinzatoare-si-de-urgenta-a-sinodului-bisericii-ortodoxe-ucrainene-integral.html] - 7 Iul 2011 ... Lamuriri despre convocarea surprinzatoare si de urgenta a Sinodului BisericiiOrtodoxe Ucrainene (integral) ... de catre plenul Bisericii, se afla si problemeledivizarii ecleziastice. si, In conformitate cu rezultatele discutiei, vor fi adoptatemasuri care Ii privesc pe fratii si surorile care raman In schisma.

Biserica Ortodoxa a Ucrainei, aparata de reprezentantii mai multor Biserici autocefale [https://lonews.ro/politici/23819-biserica-ortodoxa-a-ucrainei-aparata-de-reprezentantii-mai-multor-biserici-autocefale.html] - 26 Iul 2017 ... Biserica Ortodoxa a Ucrainei, aparata de reprezentantii mai multor Bisericiautocefale. Mitropolitul Naum de Ruse (Biserica Ortodoxă Bulgară) a reamintit că, în timpul slujirii sale, Biserica Bulgară a suferit, de asemenea, un astfel defenomen negativ al schismei, dar cu rugăciune și ajutorul lui Dumnezeu, ...

Schisma in Biserica Ortodoxa a Bulgariei: fuziune totala [https://lonews.ro/politici/19120-schisma-in-biserica-ortodoxa-a-bulgariei-fuziune-totala.html] - 21 Apr 2015 ... Rapoartele primite din Sofia indică faptul că Sinodul Alternativ separatist alBisericii Ortodoxe Bulgare a ajuns la comuniune deplina cu Biserica OrtodoxăBulgară. A fost un proces lung... (foto: Patriarhul Neofit al Bulgariei) Recent,Serviciul Religios de Stiri al Ucrainei - facand referire la situatia din tara ...

Tendintele politice se schimba, dar Biserica ramane [http://lonews.ro/politici/19867-tendintele-politice-se-schimba-dar-biserica-ramane.html] - A fost o perioadă dificilă, in care Domnul l-a însărcinat să conducă BisericaOrtodoxă Ucraineană: furtuni politice au facut ravagii în țară; schisma Bisericii aînceput, si nici pana astazi nu a fost inca depășită. La acea vreme, Guvernul Ucrainean declara că o țară independentă are nevoie de o Bisericăindependentă.

Putin invita la gasirea unui compromis pentru incetarea focului [https://lonews.ro/politici/13427-putin-invita-la-gasirea-unui-compromis-pentru-incetarea-focului.html] - Liderul rus Vladimir Putin a cerut ambelor părți aflate în conflict în țara vecină, Ucraina, sa găseasca un compromis, care sa puna capăt luptelor dintre forțeleguvernamentale și separatiștii pro-rusi, informeaza Radio Vatican. Violențele,care ... Patriarhul Ierusalimului condamna schisma din Ucraina. Alte stiri recente.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01279 sec - PID: 19130