196

Sfantul Elefterie 2017, un Episcop ortodox, la varsta de doar 20 de ani

Publicat în urmă cu 7 luni, în Lonews
Sfântul Sfințit Mucenic Elefterie al Iliriei a fost un episcop al Bisericii creștine din provincia romană Iliria (Illlyricum) care a primit mucenicia în timpul domniei împăratului Hadrian (117-138). Este prăznuit împreună cu mama sa, Antia (sau Evantia) pe 15 decembrie.

A fost hirotonit diacon la vârsta de 15 ani, preot la 18 ani și episcop de Illyricum la doar 20 de ani.

Pentru că a refuzat să se lepede de Hristos, a fost supus la chinuri. Felix, comandantul trupei trimise să îl aresteze, ascultând propovăduirea sfântului, a primit și el credința în Hristos, și s-a botezat pe drum. Când Sfântul Elefterie urma să fie aruncat în foc, prefectul Coremon s-a aruncat el însuși în focul pregătit pentru episcopul Elefterie, rămânând și el neatins, după cum s-a întâmplat ulterior şi cu Elefterie.

Închis, înfometat, hrănit cu hrană îngerească, scăpând inclusiv de legăturile unui car cu cai sălbatici, a fost purtat de îngeri pe un munte din apropiere, unde a stat o vreme, și unde cuvintele lui îmblânzeau chiar și fiarele sălbatice.

Redescoperit ulterior, a fost arestat spre judecare, şi iarăşi ostaşii s-au convertit, pe drum, și s-au botezat. Fiarele puse să îl sfâşie, de către împărat, nu s-au atins de el, astfel că în cele din urmă a fost ucis cu sabia de doi ostași, în anul 120 după Hristos. Aceștia au ucis-o și pe mama sfântului, Antia, aflată de față la execuția fiului ei.

Moaştele Sfântului Elefterie se află aşezate spre închinare în Biserica Sfântul Elefterie Nou, din Bucureşti [https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Sfântul_Elefterie_Nou_din_București] (FOTO).

Sfantul Elefterie, pe LONewsREVISTA PRESEI Lacasuri Ortodoxe - Duminica, 25 iunie 2017 [https://lonews.ro/monitor-lacasuri-ortodoxe/23724-revista-presei-lacasuri-ortodoxe-de-sambata-24-iunie-2017.html] - 25 Iun 2017 ... Sarbatoarea Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul ·Sarbatoarea Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul la Catedrala Patriarhala ·Liturghie arhiereasca la Biserica „Sfantul Elefterie” - Nou din Capitala ·Procesiune in orasul Piatra Neamt · Priveghere in cinstea Sfantului Ioan cel Noude la ...

Drd. Florin Dutu: Conferinta la Biserica Regina Maria, despre jertfa si marturisire crestina in regimul comunist-ateu din Romania [https://lonews.ro/educatie-cultura/24132-parintele-arsenie-boca-parintele-dumitru-staniloae-si-prof-nichifor-crainic-au-fost-omagiati-la-biserica-regina-maria.html] - 28 Nov 2017 ... A pictat biserica din Drăgănescu din apropierea capitalei, precum și IcoanaMaicii Domnului cu Pruncul din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din București.Nichifor Crainic a fost un teolog, scriitor, poet, ziarist, politician, editor, filosofromân. A fost ales membru al Academiei Române in 1940, fiind exclus în ...

Mii de pelerini asteptati in acest week-end in Slobozia. O Icoana Facatoare de Minuni si alti 11 Sfinti- [https://lonews.ro/turism-pelerinaje/11365-mii-de-pelerini-asteptati-in-acest-week-end-in-slobozia-o-icoana-facatoare-de-minuni-si-alti-11-sfinti.html] - Alaturi de Icoana Facatoare de Minuni de la Manastirea Rasca se afla spreinchinare o racla care adaposteste particele din moastele a 11 sfinti: SfantulMercurie, Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sfantul Ioan Gura de Aur, SfantulPantelimon, Sfantul Haralambie, Sfantul Elefterie, Sfantul Procopie, SfantulArtemie, Sfantul ...

Sfantul Elefterie, pe Lăcaşuri Ortodoxe: Liturghie arhiereasca la Biserica „Sfantul Elefterie” - Nou din Capitala | Lacasuri Ortodoxe [https://lacasuriortodoxe.ro/video-noutati/75080-liturghie-arhiereasca-la-biserica-sfantul-elefterie-nou-din-capitala.html] - Intre stirile puse la dispozitie de Biserica Ortodoxa Romana, semnalam aparitiaarticolului Liturghie arhiereasca la Biserica „Sfantul Elefterie” - Nou din Capitala,aparut pe web in urma cu cateva ore. Va invitam sa vizualizati textul complet,redactat de Trinitas.

Corul „Symbol” a concertat la Biserica „Sfantul Elefterie” - Nou | Lacasuri Ortodoxe [https://lacasuriortodoxe.ro/video-noutati/89006-corul-symbol-a-concertat-la-biserica-sfantul-elefterie-nou.html] - 1 Dec 2017 ... Nu cu mult timp in urma, mai exact la ora 00:15, Trinitas a atras atentia cititorilorprintr-o noua prezentare: Corul „Symbol” a concertat la Biserica „Sfantul Elefterie”- Nou. Pentru mai multe amanunte dati click AICI.

SFANTUL MUCENIC ELEFTERIE ESTE SARBATORIT ASTAZI IN BISERICA ORTODOXA | Lacasuri Ortodoxe [https://lacasuriortodoxe.ro/stire/90046-sfantul-mucenic-elefterie-este-sarbatorit-astazi-in-biserica-ortodoxa.html] - În urmă cu 15 ore ... Presa ortodoxa de astazi continua sa ne aduca noutati. Astfel, pagina oficialarealizata de aduce in topul site-ului sau, episcopiagiurgiului.ro, materialul: SFANTUL MUCENIC ELEFTERIE ESTE SARBATORIT ASTAZI IN BISERICAORTODOXA, care poate fi citit AICI.

Sfantul Elefterie, alte referinţeSFÂNTUL ELEFTERIE, 15 decembrie. Recomandarea preoţilor | DC News | De ce se intampla [https://www.dcnews.ro/sfantul-elefterie-15-decembrie-recomandarea-preotilor_570844.html] - Una dintre sursele active pe internet, pe care am descoperit-o la dcnews.ro [https://www.dcnews.ro/sfantul-elefterie-15-decembrie-recomandarea-preotilor_570844.html] , a amintit şi ea informaţia.

LA ZI: Un centru de studii ortodoxe, deschis la Universitatea din Fribourg

Noua platforma ortodoxă din Fribourg, creată de non-ortodocși pentru ortodocși, "este în prezent unică", conform directorului său, Prof. Barbara Hallensleben.Citeste articolul [https://lonews.ro/educatie-cultura/24310-un-centru-de-studii-ortodoxe-deschis-la-universitatea-din-fribourg.html] Acatistul Sfântului Elefterie, rugăciunea pe care orice credincios ar trebui să o rostească astăzi | Spiritualitate | Avantaje.ro - De 20 de ani pretuieste femei ca tine [https://www.avantaje.ro/articol/acatistul-sfantului-elefterie-rugaciunea-pe-care-orice-credincios-ar-trebui-sa-o-rosteasca-astazi] - Iar toate aceste informaţii, dezvăluite până la această oră, îşi găsesc continuarea într-un format mai amănunţit, aici avantaje.ro [https://www.avantaje.ro/articol/acatistul-sfantului-elefterie-rugaciunea-pe-care-orice-credincios-ar-trebui-sa-o-rosteasca-astazi] .

LA ZI: Biserica Ortodoxă Rusă, somată să părăsească CMB, de călugării Lavrei Poceaev

Monahii Lavrei Poceaev au solicitat retragerea Bisericii Ortodoxe Ruse din Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) și refuzul participării la toate activitățile ecumenice, în general.Citeste articolul [https://lonews.ro/politici/24306-biserica-ortodoxa-rusa-somata-sa-paraseasca-cmb-de-calugarii-lavrei-poceaev.html]
Trimite
Powered by InterChat

π 0.01215 sec - PID: 30847