194

Un centru de studii ortodoxe, deschis la Universitatea din Fribourg

Publicat în urmă cu 8 luni, în Lonews
Foto sursa: Prof. Barbara Hallensleben / Universitatea Fribourg [http://www.unifr.ch/home/en.html] Un nou centru de studii ortodoxe a fost deschis la Universitatea din Fribourg, în conformitate cu portalul catolic Cath.ch [https://www.cath.ch/] .

Prof. Barbara Hallensleben conduce noul institut de sturdii ortodoxe al Universității din FribourgProfesor Barbara Hallensleben, membru al Institutului Universitar de Studii Ecumenice (ISO), va fi cea care va conduce noul Centrul de Studii.

"Am vrut să îl creăm, datorită colaborărilor din ce în ce mai puternice cu Bisericile Ortodoxe", explică directorul.

"În plus, avem de cinci ani un Centru al Credinței și Societații, care promovează ecumenismul intern în sânul Protestantismului și între reformați și catolici. Prin urmare, era importantă echilibrarea structurilor din cadrul ISO, prin crearea unui Centru pentru Studiul Bisericilor Răsăritene".

Scopul Centrului este acela de a intensifica relațiile cu lumea ortodoxă. Barbara Hallensleben subliniază:

"Suntem recunoscători pentru încrederea pe care o găsim în lumea ortodoxă".Într-adevăr, Centrul oferă, potrivit statutului său, "o platformă pentru teologia Bisericilor Răsăritene, în propria sa interpretare și dezvoltare, din punct de vedere al diasporei".

Această lucrare este o "alternativă la gândirea teologică și filosofică a tradițiilor occidentale și în slujba unei comuniuni profunde a Bisericii".

Studenții ortodocși își redescoperă astfel tradiția, din alt punct de vedere. Pentru că, pentru director, viitorul Ortodoxiei este în mare parte pregătit în diaspora, care depășește limitele naționale. Un alt element, este noua ofertă de sprijinire a studenților ortodocși.

Desigur, există și alte centre de studii ortodoxe în lume, precum și experți occidentali în domeniul Bisericilor Răsăritene. Dar platforma Fribourg, creată de non-ortodocși pentru ortodocși, "este în prezent unică", mai spune directorul.
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00862 sec - PID: 13204