98
Călugării Lavrei Adormirii Maicii Domnului Poceaev, Ucraina, în frunte cu liderul lor, Mitropolitul Vladimir, stareț al mănăstirii, au trimis o scrisoare Patriarhului Moscovei, Kirill, și ierarhilor recentei Adunari a Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse. 

Biserica Ortodoxă Rusă, somată să părăsească CMB, de călugării Lavrei Poceaev

în aceasta scrisoare, monahii au solicitat retragerea Bisericii Ortodoxe Ruse din Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) și refuzul participării la toate activitățile ecumenice, în general.

Scrisoarea în cauză a fost postată pe site-ul web al mănăstirii. Scrisoarea începe astfel: 

„Frați ai Sfintei Lavre a Adormirii Maicii Domnului din Poceaev, îndeamnăm ierarhia și Adunarea Episcopilor, să satisfaca cererile noastre și solicitările mai multor fii credincioși ai Bisericii noastre, cu privire la retragerea acesteia din CMB și încetarea participării Bisericii noastre la mișcarea ecumenică".

Ea adaugă că însuși faptul intrării în CMB a presupus acceptarea Cartei acestei organizații, care prevede că nicio mărturisire (crez) nu deține pe deplin adevărul, ceea ce este contrar a ceea ce creștinii ortodocși mărturisesc prin Crezul din Nicea. 

Călugării au mai scris:
„Ieșirea Bisericii Ortodoxe Ruse din CMB nu va însemna, pentru ea, autoizolare", după cum încearcă să afirme unii, ci adevărata predicare a Noului Testament nealterat.
Nu trebuie să cădem în iluzia spirituală și să ne imaginăm că avem mai multă iubire decât Apostolii. Sfântul Ioan Teologul, Apostolul Iubirii, ne-a învățat să nu primim în case și nici să nu-l salutăm pe vreunul care nu ne aduce adevărata doctrină (A doua epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan, 10: "Dacă cineva vine la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: Bun venit!"). 

Apostolul Pavel, care mai mult decât oricine a lucrat la predicarea Evangheliei în întreaga lume, de asemenea, a prevăzut: „De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te,“ (Epistola către Tit a Sfântului Apostol Pavel 3:10).

Reprezentanții Bisericilor Ortodoxe au demonstrat, spun călugării din Lavra Poceaev, erezia CMB, nu doar de două ori, ci pe parcursul a decenii. Biserica Ortodoxă este „stâlp şi temelie a adevărului“ (Epistola întâia către Timotei a Sfântului Apostol Pavel 3:15), mărturisind timp de două mii de ani pentru toți cei care au „urechi de auzit“ (Sfânta Evanghelie după Matei), Vestea Bună pe care ne-a adus-o Iisus Hristos... "Nu este ucenic mai presus de învăţătorul său" (Sfânta Evanghelie după Matei 10,24). El este slab și trebuie să evite capcanele acestei lumi.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
50
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09723 sec - PID: 29544