53
În perioada 7-10 decembrie 2017, în Cherepovets (regiunea Vologda), a avut loc, în Rusia, prima întâlnire a Comisiei pentru Dialog între Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Siro-Iacobită.

Sursa foto și text: Începe apropierea între Biserica Rusă și Biserica Siro-Iacobită - https://mospat.ru/

Patriarhul Chiril al Moscovei și al întregii Rusii a convenit asupra creării acestei comisii, cu Patriarhul Bisericii Siro-Iacobite, Ignatie Efrem al II-lea, în timpul vizitei Primatului acestei Biserici în Rusia, din perioada 9-13 noiembrie 2015.

Pe 11 mai 2017, la Washington a avut loc o întâlnire a Grupului comun de lucru pentru pregătirea dialogului.

Pe 29 iulie, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a definit componența comisiei pentru Biserica Ortodoxă Rusă, Sinodul Bisericii Siro-Iacobite luând decizia corespunzătoare în octombrie.

Comisia a menționat că dialogul bilateral dintre Patriarhia Moscovei și Biserica Siro-Iacobită a început în contextul unui conflict militar ucigător și al violențelor teroriste. Creștinii, care au trăit timp de secole pe aceste meleaguri biblice, sunt victime, inclusiv mii de siro-iacobiți. Ambele părți au condamnat cu fermitate toate formele de terorism și de extremism, ale căror principii nu sunt nici etice, nici religioase, nici politice, ci diabolice. Participanții la reuniune au transmis condoleanțe profunde locuitorilor Siriei care și-au pierdut rudele în ultimii ani, precum și familiilor soldaților și ofițerilor ruși căzuți pentru apărarea suveranității și dreptului la pace al poporului Republicii Arabe Siriene, inclusiv celor care au murit în accidentul aviatic al Ministerului Apărării, din Marea Neagră, la 25 decembrie 2016.

Comisia a luat în discuție perspectivele de organizare a schimburilor de studenți și de dezvoltare a altor forme de colaborare. S-a observat că este important ca membrii Bisericii Siro-Iacobite să participe la conferințele teologice organizate de Institutul de Studii Superioare al Sfinților Chiril și Metodiu din Rusia. Partea Siro-Iacobita intenționează să invite teologii Bisericii Ortodoxe Ruse să participe la forumurile științifice pe care le organizează, în special în eparhiile din străinătate.

Au fost studiate posibilitățile de coordonare a eforturilor în sfera media.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
102
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03365 sec - PID: 26674