52
Parohia Şerban Vodă şi-a sărbătorit unul din ocrotitori, pe Sfântul Mare Ierarh Nicolae, Arhiepiscop al Mirelor Lichiei. 

Sute de pelerini la moaştele Sfântului Nicolae, la Biserica Şerban Vodă din Bucureşti


Deşi puse permanent la dispoziţia închinătorilor, în frumoasa biserică ce poartă numele domnitorului Radu Şerban, moaştele Sfântului Nicolae au atras sute de pelerini, atât în ajunul sărbătorii, cât şi în ziua hramului care, după cum spunea în predica sa Părintele paroh Dinu Pompiliu, “a fost una specială, întrucât s-a transmis pentru prima data, pe Internet, un hram al parohiei”.

Înregistrarea transmisiunii în direct, realizată de serviciul LiveCamera media PRODUCTION al Asociaţiei Lăcaşuri Ortodoxe®, poate fi urmărită în playerul de mai jos.

frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen="">

Biserca Şerban Vodă din Bucureşti


Parohia Şerban Vodă s-a înfiinţat în 1940, în mare parte pe teritoriul fostei comune cu acelaşi nume. Imediat, a apărut aici şi o capelă mică, în anul 1941, urmată, după numai un an, de o bisericuţă de lemn.

Piatra de temelie pentru o biserică mai mare, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, care să satisfacă necesitătile parohiei, a fost pusă în 1943, însă contextul istoric al celui de-al doilea Razboi Mondial, urmat de refacerea ţării şi binecunoscutele modificări politice ce au urmat, au fost total nefavorabile, încât construcţia bisericii a durat destul de mult, între 1943 si 1964.

Sfinţirea lăcaşului ortodox a avut loc abia în 1970.
 
Biserica pe care o vedem noi astăzi, o adevărată capodoperă arhitectonică, înveşmântată pictural în mod deosebit, şi trebuie menţionat aici sinaxarul pe întregul an prezent în naosul sfântului lăcaş, este construită practic peste cea existentă, la cote mai mari, pentru a reuşi să cuprindă credincioşii care au crescut ca număr, dar şi ca interes, după 1989.

Conferinţe în Postul Crăciunului, la Biserica Şerban Vodă


În acest post al Naşterii Domnului, în Biserica Şerban Vodă au fost organizate mai multe conferinţe, prin implicarea Părintelui paroh Dinu Pompiliu şi a Dr. teolog Stelian Gomboş. Toate acestea au fost transmise în direct de  serviciul LiveCamera media PRODUCTION al Asociaţiei Lăcaşuri Ortodoxe® şi pot fi urmărite dând click pe linkurile ce urmează:

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
59
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10967 sec - PID: 29995