156
Luni, 18 decembrie 2017, seara, de la orele 18:00, un eveniment important va avea loc în Capitală, manifestat prin vernisarea unei expoziții, în paralel cu lansarea unui album de arta.

Albumul de artă Arca Noetica de la Alba Iulia, lansat la Libraria Carturesti Verona - CafeAlbumul de arta, intitulat "Arca Noetica de la Alba-Iulia", asemenea expoziției ce urmează sa se deschidă cu același prilej, suprinde laboratorul de lucru ce implica pictarea unei biserici ortodoxe, în general.

Expunerea include totul - conform unei informații oferite Agenției de Știri Lăcașuri Ortodoxe direct de cei ale căror lucrări urmează să fie privite, de acum, și dintr-un alt unghi decât cel direct al picturii și construcției reale din Alba Iulia - "de la desenele preliminare, la proiectele iconografice finale si etapele diverse de lucru, surpinse in cadre foto".

În cadrul evenimentului, ce va fi găzduit de Libraria Carturesti Verona - Cafe, din Bucuresti, mai aflăm că vorbitori vor fi: scriitorul Teodor Baconschi, teologul Radu Preda, preotul paroh Jan Nicolae, arhitectul Dorin Stefan si iconarul Ioan Popa. Moderator al întâlnirii va fi criticul de arta Vladimir Bulat.

Expoziție de proiect iconografic - Ioan si Camelia Popa: Arca Noetica de la Alba IuliaExpoziția de proiect iconografic, fotografie si lansarea albumului de arta "Arca Noetica de la Alba Iulia", din aceste zile, vor readuce în atenția publicului opera unor artiști care nu mai au nevoie de prezentare: Ioan și Camelia Popa.

Pentru aceștia, între multe altele [https://lonews.ro/iconari-in-otopeni/] , lucrârile realizate în renumita construcţie, lăcaș ortodox unicat, din Alba Iulia, Arca Noetica [Biserica Sfinților Brâncoveni din cartierul Micești, Alba Iulia, pozitie GPS: 46.097651, 23.558327 ] - metaforic prezentată deseori ca fiind o corabie a Mântuirii - vorbind de la sine.

Grafica noului album de arta "Arca Noetica de la Alba Iulia" este realizată de Ioana Bita Giulea, proiectul fiind susținut, conform acelorași surse, de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N).

Video: Parintele paroh Jan Nicolae, despre Arca Noetica de la Alba Iulia - TVR, Universul credintei, 25.10.2015. [
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00933 sec - PID: 13204