52
Principatul Asturia (Asturii, Asturias), este o comunitate autonomă în cadrul Regatului Spaniol, fostul Regat al Asturiilor din Evul Mediu. Se află pe coasta nordică, pe Marea Cantabrică.

Festival de Colinde ASTURIAS 2017 - Datini românești de Crăciun, în Regatul Spaniei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, miercuri 06 decembrie 2017, s-a desfășurat în biserica parohiei ortodoxe românești din Salamanca, cu hramul ,,Sfântul Ierarh Vasile cel Mare”, ediția a V-a a Festivalului de Colinde și Datini de Crăciun “Bun ești, Doamne, Bun!”, organizat de Protopopiatul Asturias.

A fost un bun prilej pentru ca toți preoții din protopopiatul Asturias să slujească împreună Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae făcătorul de minuni. Participarea credincioșilor veniți din toate colțurile protopopiatului Asturias a fost semnificativă și îmbucurătoare prin numărul mare al celor care s-au împărtășit cu Sfintele Taine. 

A urmat Festivalul de Colinde și Datini de Crăciun. În deschidere, Părintele Protopop de Asturias Florin-Nicolae Goia, a vorbit despre importanța păstrării și transmiterii mai departe a tradiționalelor noastre colinde strămoșești. De asemenea, doamna consul Irina Marin, șeful Secției Consulare a Ambasadei României în Regatul Spaniei, care a participat la eveniment însoțită de domnul consul Doru Baroean, a adresat un cuvânt în care a felicitat organizatorii și participanții. 

Festival de Colinde în ASTURIAS 2017 - Datini românești de Crăciun, în Regatul Spaniei

Grupurile de colindători îmbrăcați în costume tradiționale au interpretat colinde specifice mai multor zone ale țării, care de care mai frumoase. Fiecare grup a fost răsplătit pentru colindă de către gazdă, cu covrigi și portocale.

La finalul festivalului de colinde ASTURIAS 2017, ca dovadă a comuniunii, toți cei prezenți au cântat la unison ,,O ce veste minunată”.

Pentru dăruirea și jertfelnicia celor care s-au pregătit și au colindat întru slava Nașterii Domnului, Părintele Protopop de Asturias Florin-Nicolae Goia, a înmânat Diplome de participare din partea Preasfițitului nostru Părinte Episcop Timotei

Alături de oficialitățile venite din partea Ambasadei României la Madrid, am fost onorați cu prezența delegației Episcopiei Romano-Catolice din Salamanca, formată din Vicarul general Florentino Gutierrez Sanchez și Părintele Argimiro Garcia, Directorul secretariatului eparhial de Ecumenism și Relații Interconfesionale din Salamanca.

După toate aceste momente de bucurie, am participat cu toții la agapa frățească pregătită de gospodinele Parohiei Ortodoxe Române din Salamanca.
A consemnat, pentru Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe®
Pr. Ilie-Emanuel Cojocaru Vlad
Parohia ortodoxă română Sf. Efrem cel Nou, 
C/ Mare de Deu de la Soledat nr 10 derecha
Torrent, 46900 +34.642.772.301

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
49
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.06521 sec - PID: 29544