110

Sfantul Spiridon - Cea mai cuprinzatoare pagina (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 4 luni, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

În tinerețe, Sf. Spiridon a fost păstor de oi. A fost căsătorit dar soția i-a murit însă de timpuriu. Acest trist eveniment l-a făcut să îmbrace schima monahală, devenind ulterior păstor de suflete, ca episcop al Trimitundei. În timpul persecuțiilor sub împăratul Maximian (295 d. Hr.), sfântul a fost arestat și exilat. În anul 325, a participat la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, unde a uimit pe mulți cu simplitatea cu care a explicat credința ortodoxă. Fără prea multă carte, sfântul a reușit să convertească un mare filozof al vremii de la arianism la Ortodoxie, uimind pe toți cei prezenți la Sinodul de la Niceea. El a explicat unitatea și diversitatea Sfintei Treimi ținând în mână o cărămidă și spunând simplu că este formată din trei elemente esențiale, și anume foc, pământ și apă. În timp ce vorbea, s-a aprins focul în partea de sus a cărămizii și a început să curgă apa din partea de jos. Tot acolo, la Niceea, l-a cunoscut pe Sf. Ierarh Nicolae; între cei doi ierarhi s-a format o prietenie trainică.

Procesiune: Moastele Sf. Spiridon in judetul Prahova - La ora 15:05, basilica.ro ne-a semnalat publicarea articolului intitulat Procesiune: Moastele Sf. Spiridon in judetul Prahova. Stirile pot fi accesate regulat, in timp real, in paginile noastre. Va invitam sa accesati si acest nou material.

Sfantul Spiridon al Trimitundei... RIDICAT IN PICIOARE - procesiune uimitoare in Corfu (VIDEO)Vezi imagini video de la procesiune uimitoare, desfasurata in insula Corfu, cu moastele Sfantului Spiridon al Trimitundei...

Bucuresti | Concert bizantin in Catedrala Sf. Spiridon: „Raze prin zabrele” (VIDEO) - Monitorizand noutatile editoriale din Biserica Ortodoxa Romana aflam: Bucuresti | Concert bizantin in Catedrala Sf. Spiridon: „Raze prin zabrele” (VIDEO), intr-un articol aparut in urma cu 27 saptamani, in paginile web puse la dispozitie de .

Moastele Sf. Spiridon, din Grecia in Belarus - LONewsBisericile Ortodoxe ale Belarusiei si Greciei au cazut de acord ca Moastele Sfântului Spiridon al Trimitundei (mana dreapta) sa fie aduse în Belarus și să fie asezate spre inchinare, in perioada 9-17 mai. Sfintele Moaste, care urmează să fie aduse din Corfu, Kerkyra, vor fi asezate spre inchinarea ...

Mii de credinciosi s-au rugat Sf. Spiridon cu prilejul hramului Manastirii Pantocrator - Un nou material si-a facut aparitia in paginile basilica.ro. Materialul poarta numele Mii de credinciosi s-au rugat Sf. Spiridon cu prilejul hramului Manastirii Pantocrator si a fost publicat in urma cu 27 saptamani. va invita sa accesati materialul la adresa indicata.

Sf. Spiridon – O minune contemporana | Lacasuri OrtodoxePresa ortodoxa de astazi continua sa ne aduca noutati. Astfel, pagina oficiala realizata de aduce in topul site-ului sau, www.parohiapoparusu.ro, materialul: Sf. Spiridon – O minune contemporana, care poate fi citit AICI.

Catedrala Mitropolitana Sfantul Spiridon Nou din Capitala isi va sarbatori ocrotitorul Catedrala Mitropolitana Sfantul Spiridon Nou din Capitala isi va sarbatori ocrotitorul - ne-a atras atentia pe pagina oficiala , cu 54 minute in urma. Urmariti integral materialul prezentat, accesand, printr-un simplu click, siteul basilica.ro.

Bucuresti | Concert bizantin in Catedrala Sf. Spiridon: „Raze prin zabrele” Astazi, 07-04-2017, continuam sa va semnalam noi aparitii din lumea ortodoxa. Bucuresti | Concert bizantin in Catedrala Sf. Spiridon: „Raze prin zabrele” este titlul din prim-planul paginii web create de , www.arhiepiscopiabucurestilor.ro. Despre acest subiect, aparut la ora 17:45, puteti citi AICI.

Procesiune cu moastele Sfantului Spiridon | Lacasuri OrtodoxePresa ortodoxa de astazi continua sa ne aduca noutati. Astfel, pagina oficiala realizata de Trinitas aduce in topul site-ului sau, www.youtube.com, materialul: Procesiune cu moastele Sfantului Spiridon, care poate fi citit AICI.

Teleorman | Moastele Sf. Ierarh Spiridon din Insula Corfu ajung la Manastirea Pantocrator Presa ortodoxa de astazi continua sa ne aduca noutati. Astfel, pagina oficiala realizata de aduce in topul site-ului sau, basilica.ro, materialul: Teleorman | Moastele Sf. Ierarh Spiridon din Insula Corfu ajung la Manastirea Pantocrator , care poate fi citit AICI.

Mana dreapta a Sfantului Spiridon din Corfu va fi adusa la Manastirea Pantocrator (Video) - Dupa cum ne semnaleaza basilica.ro, in urma cu 28 saptamani un nou articol si-a facut aparitia in paginile proprii. La randul nostru, va punem la dispozitie adresa la care articolul poate fi citit, sub titlul: Mana dreapta a Sfantului Spiridon din Corfu va fi adusa la Manastirea Pantocrator (Video).

†) Sf. Ier. Spiridon, Episcopul Trimitundei, facatorul de minuni (Dezlegare la peste) - O alta pagina oficiala a Bisericii Ortodoxe Romane a afisat in ultimele ore materialul intitulat †) Sf. Ier. Spiridon, Episcopul Trimitundei, facatorul de minuni (Dezlegare la peste), informatia fiindu-ne semnalata la ora 00:00, pe site-ul basilica.ro.


VIDEO: Sf. Spiridon - Conferinţa Pr. Constantin Necula

frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen="">

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
75
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.13356 sec - PID: 25474