68
Restaurarea Catedralei Alexandru Nevsky din Sofia a făcut obiectul întâlnirii Primului Ministru bulgar, Boyko Borissoven, cu Patriarhul bulgar Neofit, din data de 6 decembrie 2017.

Întâlnirea a avut loc la reședința patriarhală din Sofia.

Consultarea bilaterală a fost posibilă, în urma unei inițiative a Patriarhului bulgar. Ca urmare a măsurilor luate de Biserică și de Guvern în prezent, Premierul le-a cerut diferiților miniștri interesați să-i prezinte planuri alternative de restaurare a celei mai importante catedrale a Bisericii Ortodoxe Bulgare.

Până la găsirea unei soluții optime, în ședința din 6 decembrie 2017 a Consiliului de Miniștri al Bulgariei, a fost adoptată decizia de alocare a 940 000 de leva din bugetul de stat (aproape 2,2 milioane lei), pentru finalizarea lucrărilor la aripa de sud a Mănăstirii Zografu, din Athos.

Între timp, exprimându-și recunoștința față de Guvernul Bulgar, egumenul mănăstirii, Arhimandritul Ambrozie, i-a oferit lui Boyko Borissov o copie a Icoanei făcătoare de minuni a Sfântului Gheorghe, principalul obiect sfânt al acestei mănăstiri.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
129
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07407 sec - PID: 30940