79

Foto: emblemă Biserica Antiohiei

Licență utilizare: By Zografos 07 (Own work, using elements by Sodacan) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Patriarhul Antiohiei Ioan al X-lea le-a cerut Bisericilor Ortodoxe să depună toate eforturile pentru a păstra unitatea Siriei și a mulțumit Rusiei pentru lupta sa împotriva răspândirii terorismului în Orientul Mijlociu.

Primatul Bisericii Antiohiei a vorbit, sâmbătă, la închiderea Adunării Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse din Catedrala Hristos Mântuitorul. Liderii și reprezentanții mai multor Biserici Autocefale, intre care și Patriarhul Daniel al României, au participat, de asemenea, la întâlnire.

"Într-un moment în care terorismul este restrâns datorită intervenției Armatei Ruse și când apar perspectivele unei soluții pașnice, noi, ca Biserică Ortodoxă unită, trebuie să facem tot ce este posibil pentru a păstra unitatea Siriei și a-i aduce înapoi, în țara lor, pe creștinii sirieni și a restaura bisericile și mănăstirile ruinate", a spus patriarhul.
Adresându-se Patriarhului Chiril, Patriarhul Ioan i-a mulțumit pentru eforturile sale de restabilire a păcii în Orientul Mijlociu și pentru ajutorul umanitar oferit cu sprijinul Bisericii Ruse. Într-o întâlnire cu Patriarhul Ioan, în aceeași zi, Patriarhul Kirill a asigurat că Biserica Ortodoxă Rusă continuă să colaboreze cu autoritățile ruse, pentru a se asigura că ajutorul umanitar continuă să ajungă în Siria. El a menționat că Ministerul Rus al Apărării a implementat un plan de susținere a spitalului patriarhal din Homs, construit de forțele rusești.

Mai mult de două tone de echipament medical au fost expediate spitalului, în luna mai. 

"Vom fi recunoscători veșnic pentru munca și preocuparea Rusiei în distrugerea terorismului, stabilirea păcii și stabilitatea Siriei. Realizăm, cu recunoștință deosebită Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, armatei, liderilor politici ruși și poporului, ajutorul Rusiei în protejarea țării de răspândirea terorismului, prin instaurarea păcii și realizarea unei soluții politice pașnice pentru tot ceea ce se întâmplă în regiunea noastră", a concluzionat Patriarhul Ioan al X-lea. 
Acesta s-a întâlnit, de asemenea, cu Președintele Putin, la reședința sa privată, având astfel ocazia să discute din nou situația din Siria. Primatul și-a exprimat, din nou, recunoștința profundă față de Președinte, pentru ajutorul său în Siria și, de asemenea, pentru interesul său față de acest interviu personal.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
73
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.06713 sec - PID: 25474