74
După ce Preşedintele american Donald Trump a anunţat, miercuri, că SUA recunosc oraşul Ierusalim drept capitală a statului Israel și a cerut mutarea ambasadei de la Tel Aviv, la Ierusalim, acum se vede obligat să răspundă unei scriosri semnate de liderii creștini ai Ierusalimului, prin care aceștia cheamă la soluții politice de pace. Intre timp, palestinienii boicotează SUA, iar Vicepreședintele american, Mike Pence, nu este binevenit în Palestina...


"Președintelui Donald J. Trump, Președinte al Statelor Unite ale Americii
Stimate domnule Președinte,

Suntem pe deplin informați și apreciem faptul că ați acordat o atenție specială statutului Ierusalimului, în ultimele zile. Urmărim cu atenție acest lucru și observăm că este de datoria noastră să trimitem această scrisoare Excelenței Voastre.

La 17 iulie 2000, am trimis o scrisoare similară liderilor care s-au întâlnit la Camp David pentru a decide statutul Ierusalimului. Ei au luat în considerare, cu amabilitate, scrisoarea noastră. Astăzi, domnule Președinte, suntem convinși că și dvs. veți lua în considerare opinia noastră asupra importanței statutului Ierusalimului.

Țara noastră este destinat să fie o țară a păcii. Ierusalimul, orașul lui Dumnezeu, este un oraș al păcii, pentru noi și pentru lume. Din păcate, pamântul nostru sfânt și Ierusalimul, orașul sfânt, sunt astăzi un tărâm al conflictului.

Cei care iubesc Ierusalimul își mobilizează toată voința, făcând din el un pământ și un oraș al păcii, al vieții și demnității pentru toți locuitorii săi. 

Rugăciunile tuturor credincioșilor - ai celor trei religii și celor două popoare care aparțin acestui oraș - se întorc către Dumnezeu și cer pace, după cum spune psalmistul: "15. Dumnezeul puterilor, întoarce-Te dar, caută din cer şi vezi" (79.15). Inspira-i pe liderii noștri și umplele mințile și inimile cu dreptate și pace."{79)

De la Tel Aviv, la Ierusalim: Trump citat de liderii creștini ai Ierusalimului

Dle Președinte, urmărim cu îngrijorare proiectele privind posibilitatea schimbării modului în care Statele Unite înțeleg și abordează problema statutului Ierusalimului. Suntem încrezători că astfel de decizii vor duce la ură, conflicte, violență și suferință crescute în Ierusalim și în Țara Sfântă, care ne vor îndepărta mai mult de obiectivul unității și ne vor împinge mai profund spre o divizare distructivă. Vă cerem, domnule Președinte, să ne ajutați pe toți să ne îndreptăm către o mai mare iubire și o pace definitivă, care nu poate fi realizată fără ca Ierusalimul să fie deschis tuturor.

Sfatul nostru solemn și cererea noastră sunt ca Statele Unite să continue să recunoască statutul internațional actual al Ierusalimului. Orice schimbare bruscă ar duce la răni ireparabile. Suntem convinși că, prin sprijinul puternic al prietenilor noștri, israelienii și palestinienii pot lucra pentru negocierea unei păci legale și durabile, în beneficiul tuturor celor care aspiră la împlinirea destinului Sfântului Oraș al Ierusalimului. Orașul Sfânt poate fi împărțit pe deplin satisfăcător tuturor, în urma unui proces politic în ajutorul eliberării inimilor tuturor popoarelor care trăiesc acolo, din situațiile de conflict și distrugerea cu care se confruntă.

Crăciunul vine în curând. Este o sărbătoare a păcii. Îngerii au cântat în ceruri, de aici: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire! În acest Crăciun care vine, cerem ca Ierusalimul să nu fie privat de pace, vă cerem, domnule Președinte, să ne ajutați să auzim cântecul îngerilor. În calitate de lideri creștini ai Ierusalimului, vă invităm să mergeți cu noi pe o cale a speranței, pentru a putea construi o pace dreaptă și cuprinzătoare pentru toate popoarele acestui oraș unic și sfânt.

Cu cele mai bune doriri și cele mai bune urări, pentru un Crăciun fericit.
Ierusalim, 6 decembrie 2017

Patriarhii și liderii Bisericilor din Ierusalim:
+ Patriarhul Teofil al III-lea, Patriarhia Grec-Ortodoxă
+ Patriarhul Nourhan Manougian, Patriarhia Ortodoxă Armeană
+ Arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa, Administrator Apostolic, Patriarhia Latină
+ Francesco Patton, Custode al Țării Sfinte
+ Arhiepiscopul Anba Antonious, Patriarhia Coptă Ortodoxă, Ierusalim
+ Episcopul Swerios Malki Murad, Arhiepiscop ortodox sirian
+ Arhiepiscopul Aba Embakob, Patriarhia Ortodoxă Etiopiană
+ Episcopul Joseph-Jules Zerey, Patriarhia Catolică Greco-Melkită
+ Arhiepiscopul Mosa El-Hage, Exarhatul Patriarhal Maronit
+ Arhiepiscopul Suheil Dawani, Biserica Episcopală din Ierusalim și Orientul Mijlociu
+ Episcopul Munib Younan, Biserica Evanghelică Luterană din Iordania și Țara Sfântă
+ Episcopul Pierre Malki, Exarhatul Patriarhal Sirian
+ Georges Dankaye, Exarhatul Patriarhal Armean"

Titlul articolului - De la Tel Aviv, la Ierusalim: Trump, citat de liderii creștini ai Ierusalimului.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
72
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10739 sec - PID: 25404