63
Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, s-a alăturat de astăzi regilor vrednici cu care Bunul Dumnezeu a binecuvântat acest neam. Mutarea Sa la cele veșnice reprezintă, cu certitudine, o grea pierdere pentru Casa Regală a României, pentru Biserica Ortodoxă Română și pentru întreg poporul român de pretutindeni.

Nu vorbim doar de pierderea unui om, ci de un simbol viu al curajului mărturisirii iubirii de țară și de credință, în vremuri tulburi, pe care le-a înfruntat cu demnitate. Acum știm, și istoria ne încredințează, că atașamentul Majestății Sale pentru valorile spirituale ale poporului nostru a trecut dincolo de nivelul declarațiilor fără fond, dovedind, în mod repetat, dragostea sa pentru tot ceea ce ne caracterizează ca popor, între celelalte popoare ale lumii.

Regele este unsul lui Dumnezeu, semn că puterea ce i-a fost încredințată este de la Dumnezeu. De aici, și uriașele responsabilități care rezidă din această relație dintre Dumnezeu - Monarh și supușii Săi. Legătura dintre Rege și Biserică este, așadar, de netăgăduit. Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, este singurul monarh care a fost uns de Biserica Ortodoxă Română, în 1926.

Facem un apel călduros către clerul și credincioșii noștri pe care îi păstorim să fie alături, în rugăciune, de membrii Casei Regale, în aceste momente dificile.

Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, își va găsi odihna veșnică în Catedrala Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș, lângă ceilalți regi ai României.

Suntem alături, cu sufletul și cu inima în rugăciune, de îndoliata Familie Regală a României, pe care o încredințăm că se află pururi în rugăciunile noastre.

Dumnezeu Să-l odihnească cu drepții Săi!

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
86
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.12481 sec - PID: 19017