133
Este Săptămâna Științei Calculatoarelor, a Programării si Informaticii, iar printr-un nou Doodle, Google serbează acum 50 de ani de când copiii au început să "programeze".

Știai că se poate vorbi despre copii care să lucreze în coduri și limbaje de programare, ba chiar încă de atât de mult timp? Tu nu ai făcut așa ceva, până acum? Atunci, poate că ar trebui să te întrebi mai serios, conform noului Doodle Google, ce ai făcut cu viața ta?

Doodle-ul recent este, in fapt, un mini-joc care, la fel ca majoritatea celorlalte limbaje pentru jocuri și instrumente pentru copii, face ca scrierea în cod să fie practic anulată, programarea devenind astfel cu mult mai distractivă decât liniile standard de cod.

Jocul îți pune la dispoziție un iepuraș drăguț, iar prin... culesul morcovilor, iepurașul va urma câteva indicații de programare, fără ca tu să fii programator.

Limbaj de programare pentru copii

Jocul se bazează pe limbajul de programare Scratch pentru copii, iar Doodle-ul a fost dezvoltat de trei echipe, intre care: Google Doodle, Google Blockly și MIT Scratch.

Micile personaje sunt super-drăguțe și ocazia oferita de Google reprezintă o modalitate poate plăcută de a consuma cinci minute dintr-o după-amiază. Sau, cel puțin, acum, dacă vei fi surprins jucându-te, vei avea cum sa te scuzi, spunând că, de fapt, înveți cum să programezi, nu?

Se poate spune că noul Doodle Google, cel puțin în România, a avut succes, atingând, până în prezent, mai mult de 50 000 de solicitări.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
82
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10907 sec - PID: 28030