99
Sâmbătă seară, 9 decembrie 2017, Maestrul Dan Puric [ http://www.companiadanpuric.ro/ ], binecunoscut actor, eseist, autor și regizor ortodox de teatru, se va afla în Urziceni, pentru a susţine conferinţa intitulată "Să fii român!".

Evenimentul este mult-aşteptat de localnici, iar surpriza pe care Dl. Dan Puric şi Pr. paroh Bogdan - Ionuţ Stancu le-au pregătit-o, alături de Episcopul locului, în această perioadă plină de sărbători frumoase creştine, cu siguranţă va face să fie neîncăpătoare frumoasa Catedrală a Urziceniului.

Ziua la care ne referim va fi una închinată, de Biserica Ortodoxă Română, Zămislirii Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana şi, de asemenea, Sfintei Proorociţe Ana, mama Prorocului Samuel. Evenimentul este organizat cu binecuvantarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, iar intrarea la eveniment va fi liberă. 

Între organizatorii evenimentului, trebuie precizat Dl. teolog Dr. Stelian Gomboş, Agenţia de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe fiind partener media oficial al evenimentului.

Dan Puric la Urziceni. Eveniment transmis în direct, pe TV Lăcaşuri Ortodoxe

Renumit pentru spectacolele sale - Toujours l'amour, Made in Romania, Costumele, Don Quijote - care au fost reprezentate în mai multe țări, actorul Dan Puric, mai este, de asemenea, apreciat pentru spectacolele proprii de pantomimă, transmise de televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt și RTL Luxemburg. A mai jucat în filme pentru televiziunea publică din Lausanne, Elveția.

Mai mult decât atât, însă, maestrul Dan Puric a devenit o personalitate apreciată, în ultimii ani, şi pentru realizarea unor evenimente care sunt o adevarată mărturisire în ce priveşte conştiinta poporului român de veacuri, tradiţia şi credinţa profundă a acestuia în Dumnezeu, astfel de evenimente fiind încununate de real succes, actorul şi regizorul de top implicându-se activ în viaţa Bisericii Ortodoxe, prin diferite manifestări şi, mai ales, priun susţinerea de conferinţe [ vezi şi: Dan Puric, in direct, pe TV Lacasuri Ortodoxe: marti seara, de la 18:00 ].

Conferinţa de sâmbătă, un eveniment în premieră în Catedrala din Urziceni, va fi transmisă LIVE online, pe lângă paginile www.lacasuriortodoxe.ro si www.lonews.ro şi în paginile web ale întregii reţele a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor (protopopiate, biserici şi mânăstiri) şi în cele ale reţelei web a Arhiepiscopiei de Alba Iulia www.reintregirea.ro (protopopiate, mânăstiri şi biserici).

Cu binecuvântarea PS Episcop Vincenţiu, Dan Puric conferenţiază în Urziceni

Astfel, şi conferinţa de sâmbătă seară, care va începe la ora 17:00, susţinută de Dan Puric şi intitulată "Să fii Român!", organizată cu binecuvântarea PS Părinte Episcop Vincenţiu, se înscrie în "Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului", proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru tot cuprinsul Patriarhiei Române.

Catedrala din Urziceni face parte din Protopopiatul cu acelaşi nume [ http://protopopiatulurziceni.ro/ ], frumoasa construcţie făcându-i să se simtă mândri pe cei peste 15 000 de locuitori majoritar-ortodocşi ialomiţeni, dar remarcându-se mai cu seamă prin organizarea unor evenimente însemnate şi a unor acţiuni care ies în întâmpinarea acestora. Între ele, ultimul eveniment cu răsunet a fost reflectat aici: Orasul Urziceni, timp de peste o luna, aflat in atentia intregii lumi .

Site-ul web oficial al Catedralei din Urziceni poate fi vizitat accesând pagina aflată la adresa: http://catedralaurziceni.ro/ . Catedrala din Urziceni, în care va conferenţia în acest week-end Dan Puric, are ca hramuri: Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfântul Ierarh Nectarie (catedrala adăpostind o părticică din sfintele sale moaşte).

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
100
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.16546 sec - PID: 13234