100
Foto: Sfântul Nicolae, binecuvântând
Licenţa utilizare: By Serg174 (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Marţi seară, atunci când în toate casele copiilor şi oamenilor credincioşi soseşte Moş Nicolae, cei mai mulţi dintre copii se află în biserică, acolo unde Sfântul Nicolae este aşteptat cu atât de mare bucurie, la el acasă.

Moş Nicolae există!

Odată revenind la casele lor, de la sfânta biserică, toţi cei credincioşi, mici şi mari, vor fi mângâiaţi şi bucuraţi de darurile Moşului, conştienţi de faptul că întotdeauna cadourile primite de la el reflectă măsura dăruirii pe care şi ei, la rândul lor, au demonstrat-o pe parcursul anului care se încheie, aşa încât prezenţa la slujba de seară, în aşteptarea lui Moş Nicolae, este cu atât mai mare - măcar ca reciprocitate a gestului iubitor, al minunii pe care an de an o face Sfântul Nicolae, în această perioadă.

"Minunea Sfântului Nicolae este o minune firescă, chiar dacă nimeni nu vrea să o mai vadă astfel. În nicio altă zi, nimeni nu îţi dăruieşte nimic. Doar în ziua de Crăciun, doar în ziua de Sfântul Nicolae - de Moş Nicolae, fără a vrea ceva la schimb. Nu se trezeşte nimeni să facă asta în vreo altă zi. Iar aceasta se întâmplă de mii de ani, şi se va întâmpla cât va exista pământul.

De ce? Pentru că Hristos a zis asta, şi asta vedem că se şi întâmplă. Dacă exact în ziua Sfântului Nicolae (noaptea, dupa Vecernia de seară, adică fix după programul amintit de slujbele Bisericii) se întâmplă asta, atunci se întâmplă pentru Sfântul Nicolae. Dacă se întâmplă pentru Sfântul Nicolae, atunci totul depinde de Sfântul Nicolae. Dacă totul depinde de Sfântul Nicolae, atunci darurile depind de Sfântul Nicolae. Dacă Sfântul Nicolae nu ar fi existat niciodată, darurile sale nu ar fi existat. Deci, logica ne spune şi ea clar: dacă există darurile, atunci există Moş Nicolae, pentru care, şi cu ocazia căruia, apar darurile.

Ştiu că nu mai era nevoie să demonstrez asta, odată ce icoana sa, imaginea sa, poza sa există pe zidurile oricărei biserici. Dar lumea se face astăzi că nu-l mai vede. Adevărat, Sfântul, sau Moş Nicolae, poate lucra prin oameni. Aşa lucrează Dumnezeu, dar oamenii prin care lucrează Dumnezeu ar trebui sş recunoască de fiecare dată asta"(...).

"DA! Moş Nicolae şi Moş Crăciun există, cu cea mai mare certitudine, fiindcă există Dumnezeu!"(fragment din: Există Moş Crăciun? Există Moş Nicolae? - un răspuns la întrebările copiilor - şi nu numai | click aici)

Aşa încât, marţi seară, fiindcă în noaptea de marţi spre miercuri vine Moş Nicolae - de la orele serii începând noua zi liturgică - Agenţia de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe va încerca să transmită în direct, Slujba de Priveghere la Sărbătoarea Sfântului Nicolae - de la care nimeni nu ar trebui să lipsească.

Transmisiunea în direct video online va începe la ora 17:00 şi va fi efectuată dintr-o locaţie surpriză, la invitaţia preoţilor slujitori, având ca părinte paroh pe Pr. Dinu Pompiliu: Biserica Şerban Vodă din Capitală, care îşi serbează cel de-al doilea hram, aici credincioşii putându-se închina la o părticică din moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni.

De Sfântul Nicolae: tradiţii, biserici, sfinte moaşte. Slujbe online

A doua zi - la zi de mare sărbătoare, 6 decembrie 2017 - imediat după descoperirea cadourilor lăsate de Moş Nicolae de cu seară în ghetuţele tuturor celor ce-l cinstesc - o noua transmisiune va fi efectuată din aceeaşi biserică, cu ocazia hramului, începând în jurul orei 9:00, în paralel, vizitatorii paginilor noastre putând urmări Slujba Utreniei şi Slujba Sfintei Liturghii şi din alte biserici aflate în ţară şi străinătate, pe mai multe canale tv, în cadrul aceluiaşi player video.

Dacă până astăzi, cu fiecare ocazie în care primeai un dar, îl mai puteai bănui pe cel care îţi aducea darul, că ar putea urmări ceva în mod interesat (un schimb, un avantaj, sau altele asemenea), darul de astăzi l-ai primit pur şi simplu, fiindca e vremea cinstirii unui sfânt al Iubirii: Sfântul Nicolae. (fragment din: MOŞ NICOLAE - Făţarnicule, ce iubeşti: Sfântul, sau darul? - click aici)
Iar dacă despre alte ţări se ştie că nu găzduiesc decât câteva sfinte lăcaşuri închinate celui pe care, în aceste zile, îl aşteptăm nerabdători să facă din nou minunea, numindu-l cu drag Moş Nicolae, despre România nu se poate spune acelaşi lucru, un model extraordinar reprezentându-l Câmpia Bărăganului - o zonă aparţinând Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, unica în ţară, în care, în aceste zile va fi într-adevăr mare sărbătoare. (vezi articol: Extraordinar: astazi, una din trei biserici ale Bărăganului îşi serbează hramul 'Sfântul Nicolae'!).

Prin urmare, nici transmisiunile video LIVE din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor nu vor lipsi, fiind efectuate şi în acest an cu binecuvântarea arhiereului locului, PS Părinte Episcop Vincenţiu - un an în care cercetătorii turci au declarat că ar fi dat peste mormântul real al Sfântul Nicolae, în timp ce efectuau sondaje digitale în pământul de sub câteva ruine aflate în sudul Antalyei (vezi şi: Sfântul Nicolae: Turcia susţine că a descoperit adevăratul mormânt al Sfântului Nicolae ) şi de asemenea, un an în care, pentru prima oară în istorie, moaştele Sfântului Nicolae au părăsit Biserica gazdă din Bari (vezi şi: Pentru prima dată după 930 de ani, Moaştele Sfântului Nicolae părăsesc Bari - click aici).

Părticele din sfintele sale moaşte, însă, se află şi la noi în ţară, nu doar la Biserica Şerban Vodă, din care se vor transmite evenimentele speciale, dedicate celui pe care românii îl numesc cu mare dragoste Moş Nicolae, ci şi în alte sfinte lăcaşuri, între care unul foarte cunoscut este şi Biserica de la punctul zero al Bucureştiului, acolo unde se află mâna dreaptă - cu care binecuvânta - a Sfântului Nicolae, în lăcaşul Sfinţilor Brâncoveni, cunoscut ca "Sfântul Gheorghe Nou", aflat lângă Universitate. Iar dacă tot am vorbit de Punctul Zero al Bucureştiului, poate e bine să mergem cu gândul şi la o altă biserică renumită, închinată tot Sfântului Nicolae, care, dupa o mare suferinţă, astăzi se bucură de înviere: În sfârşit! La New York a început reconstrucţia Bisericii Sfântul Nicolae, distrusă la prăbuşirea Gemenilor (click aici).

Moş Nicolae şi darul iubirii

Aşa încat, minunile Sfântului Nicolae continuă să aibă loc şi astăzi, în toată lumea, fie că este vorba despre mult şi frumos-cinstitoarea Românie (vezi şi: Hagieni de Ialomiţa: locul în care Sfântul Nicolae m-a invitat la el, în mânăstire... - click aici), fie că este vorba chiar şi despre îndepărtata Americă (iar pentru aceasta, mai vezi şi cum: O icoană a Sfântului Nicolae scapă în mod miraculos din flăcări (click aici)), numai că rămâne ca noi să nu refuzăm să le vedem...

Căci, dacă acesta nu ar fi existat şi n-ar fi mărturisit, prin iubirea sa, Iubirea lui Dumnezeu, astăzi bucuria ta... lipsea. Moş Nicolae există şi împărtăşeşte, dincolo de timp, în continuare... Iubirea. Dumnezeu lucrează prin oameni ca tine, iar de acum ar trebui să ţii minte asta: Cineva, de Undeva, ţi-a dăruit din nou ceva, doar fiindcă El, cu adevarat, te iubeşte. Iar singurul Său interes va rămâne, permanent, indiferent de voinţa ta: veşnicia bucuriei tale (fragment din: MOŞ NICOLAE - Făţarnicule, ce iubeşti: Sfântul, sau darul?)
Fii acolo unde trebuie, în aceste zile de sărbătoare, şi nu uita că minunile însoţesc credinţa.

Toate transmisiunile în direct pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu vom încerca să le efectuăm la bucuria de Moş Nicolae, prin voluntarii Asociaţiei Lăcaşuri Ortodoxe, în colaborare cu preoţii slujitori ai Sfintelor Altare amintite mai sus, vor putea fi urmărite LIVE atât în paginile Agenţiei de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe ( www.lacasuriortodoxe.ro şi www.lonews.ro ), cât şi în paginile reţelelor web ale partenerilor noştri: Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor www.sf-esc.ro (în paginile tuturor protopopiatelor, bisericilor şi mânăstirilor din eparhie) şi Arhiepiscopia de Alba Iulia www.reintregirea.ro (în paginile tuturor protopopiatelor, bisericilor şi mânăstirilor din eparhie).

"Cel ce nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire". 
"Şi noi am cunoscut şi am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire şi cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne întru el". (Sf. Apostol Ioan: prima scrisoare sobonicească - 4; 8 si 16)

De Moş Nicolae - la Sărbătoarea Sfântului Nicolae - vă urăm: La mulţi ani!

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
107
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09294 sec - PID: 11562