49
Foto: Cupa Mondială la Fotbal 2018 Rusia
Spania va juca împreună cu Portugalia; Franţa va evolua cu Peru; Brazilia va evolua cu Elveția...

Toate meciurile de mai sus se numară între rezultatele tragerii la sorţi pentru Campionul Mondial de Fotbal 2018, tragere care a avut loc ieri, vineri, 1 decembrie 2017. Tragerea la sorţi a fost efectuată de către organismul de conducere al FIFA.

Cupa Mondială 2018 va începe cu meciul dintre Rusia, ţara gazdă, şi Arabia Saudită, confruntarea urmând să aibă loc la Moscova, pe 14 iunie 2018.

Schema de 32 de echipe produce în mod obișnuit o "grupă a morţii" ("group of death") - în care există echipe atât de puternice, încât reduc şansele celorlalte aflate în respectiva grupă, de a avansa în următoarea etapă, după joc. Dar tragerea la sorţi pentru turneul din 2018 nu are nicio astfel de grupă a morţii, deşi DigiSport susţine că o "grupă morţii" ar putea fi "considerată Grupa D, cea a Argentinei lui Leo Messi. Vicecampioana mondială le va avea ca adversare pe debutanta Islanda, Croaţia şi Nigeria." (S-au stabilit grupele Cupei Mondiale 2018. Rusia-Arabia Saudită, meciul de deschidere. Care e "grupa morţii").

Presa internaţională, însă, a găsit, pe de alta parte, ca grupă principală şi cea mai puternică, Grupa C, care pune faţă in faţă Franța (nr. 6 în lume), cu Peru (nr. 11) și Danemarca (recent ajunsă pe locul 12 în clasamentul mondial al FIFA).

O dinamică similară este probabil să aibă şi Grupa F, singura grupă cu mai mult de două echipe din top 20 al lumii. Acolo, campioana în apărare Germania, (în prezent numărul 1) se va confrunta cu Mexicul (nr. 16) și Suedia (nr. 18).

Tot referitor la grupe, publicaţia românească GSP remarcă că gazdele ar avea parte de cea mai uşoară grupă, într-un articol intitulat "Grupele Campionatului Mondial 2018 din Rusia! Gazdele au cea mai ușoară grupă + Gest ȘOCANT al lui Maradona!", amintind:

"Uruguayul le poate face probleme, nu și Egiptul și Arabia Saudită".


Ce este UIMITOR la grupele din Cupa Mondială 2018 Rusia. Primele comentarii după tragerea la sorţi

Numarul 65 în lume, Rusia,, căreia i s-a garantat un loc în turneu, datorită rolului său de gazdă, în Grupa A, într-adevar, nu are parte de echipe clasate în top 20. Clasarea într-o grupa cu Uruguayul (nr. 21). Egiptul (nr. 31) și Arabia Saudită (nr. 63) poate ajuta gazdele să avanseze în competiţie.

Este important, însă, de remarcat, faptul că lipsa unei grupe înfricoșător de puternice ar putea fi pusă pe seama absenței a patru echipe competitive, care nu au reușit să se califice la Cupa Mondială 2018. Publicaţia în limba engleza NPR aminteşte aici, că lipsesc din schema tragerii la sorţi (numărul 14) Italia - care nu a ratat nicio Cupă Mondială din 1958, Chile (numărul 10), Țările de Jos (numărul 20) și SUA (numărul 24).

Americanii jucaseră în șapte Cupe Mondiale consecutive, din 1990, iar după ce SUA a ratat calificarea, Bruce Arena a demisionat din funcția de antrenor al echipei. Acesta a fost şi motivul pentru care, probabil, situaţia actualei trageri la sorţi pentru Cupa Mondială 2018 din Rusia, a determinat un număr de utilizatori Twitter să glumească pe seama acestor patru echipe, numind gruparea lor, pe bună dreptate, drept "grupă a morţii", incluzând: SUA, Italia, Chile și Olanda.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 va fi cea de-a 21-a ediție a Campionatului Mondial de Fotbal, urmând să de desfăşoare în Rusia, fiind primul turneu de acest fel care se ţine în Europa de Est.

În urma trargerii al sorţi de ieri, grupele pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2018 din Rusia sunt următoarele:

Grupa A
 1. Rusia
 2. Arabia Saudită
 3. Egipt
 4. Uruguay

Grupa B

 1. Portugalia
 2. Spania
 3. Maroc
 4. Iran

Grupa C

 1. Franța
 2. Australia
 3. Peru
 4. Danemarca

Grupa D

 1. Argentina
 2. Islanda
 3. Croația
 4. Nigeria 

Grupa E

 1. Brazilia
 2. Elveția
 3. Costa Rica
 4. Serbia

Grupa F

 1. Germania
 2. Mexic
 3. Suedia
 4. Coreea de Sud

Grupa G

 1. Belgia
 2. Panama
 3. Tunisia
 4. Anglia

frameborder="0" allowfullscreen="">

AUGMENTAŢIE la Cupa Mondială 2018 Rusia:


Puţini ştiu că lupta sportivă a fost dată ca exemplu şi credincioşilor din Corint, atunci când le scria, auzind că se ceartă între ei şi promiţând ca îi va vizita ulterior, când va pleca din Macedonia, poate şi rămânând peste iarna, Pavel - apostolul sfânt.

"Nu ştiţi voi că acei care aleargă în stadion, toţi aleargă, dar numai unul ia premiul? Alergaţi aşa ca să-l luaţi. Şi oricine se luptă se înfrânează de la toate. Şi aceia, ca să ia o cunună stricăcioasă, iar noi, nestricăcioasă. Eu, deci, aşa alerg, nu ca la întâmplare. Aşa mă lupt, nu ca lovind în aer, Ci îmi chinuiesc trupul meu şi îl supun robiei; ca nu cumva, altora propovăduind, eu însumi să mă fac netrebnic." (vezi aici)

Licenţa utilizare foto: Kremlin.ru [CC BY 3.0 or CC BY 4.0], via Wikimedia Commons


Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
 • element lista 1
 • element lista 2
 • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01347 sec - PID: 20858