385

MINIVACANTA de Sfantul Andrei si de Ziua Nationala a Romaniei

Publicat în urmă cu 8 luni, în Lonews
Asociatia Lacasuri Ortodoxe®, alaturi de partenerii sai, va ureaza:La multi ani!Muzeul ASTRA lansează în 1 decembrie 2017 mai multe proiecte temerare: - realizarea celui mai lung tricolor românesc [https://lonews.ro/alter-news/24143-1-decembrie-incepe-lucrul-la-cel-mai-lung-tricolor-romanesc-la-gherghef-un-an-intreg-poti-lucra-si-tu-la-el.html] , într-un interval de un an de zile, la gherghef, la care potio participa si tu;- Campania (RE)Trăiește Marea Unire [https://lonews.ro/alter-news/24144-1-decembrie-retraie-te-marea-unire-incepe-colectarea-de-marturii-din-primul-razboi-mondial-si-marea-unire.html] , de colectare a mărturiilor din perioada Primului Război Mondial (de pe front sau din țară) și a Marii Unirii – fotografii, scrisori, documente, obiecte personale și mărturii orale.

CITESTE si: Arheologii georgieni descopera o biserica, pe locul unde a poposit Sfantul Apostol Andrei (360) [https://lonews.ro/stiinta-tehnica/22839-arheologii-georgieni-descopera-o-biserica-pe-locul-unde-a-poposit-sfantul-apostol-andrei-360.html]

Ambele actiuni, desfasurate in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe, vor continua pe tot parcursul anului viitor (2018).

Pe langa acestea, insa, Muzeul sibian propune si o MINIVACANTA de Sfântul Andrei si de Ziua Natională a României.

Pe 1 și pe 2 decembrie, 2 pescari lipoveni din satul Mila 23 din Delta Dunării, vor pregăti borș de pește și pește prăjit ca pe baltă în cadrul unor ateliere culinare organizate în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Cherhanaua din Mahmudia.

În ziua de 1 decembrie, începând cu ora 12, la Cârciuma din Bătrâni din Muzeul în Aer Liber, publicul va putea asista la tăierea, pârlirea, curățarea și tranșarea porcului, dar și la prepararea bucatelor tradiționale (cârnați, slănină, tobă, caltaboș). Se va servi aici ,,pomana porcului’’ cu mămăliguță și murături, dar și preparatele la ceaun, cum sunt tochitura de porc sau ciorba.

Sâmbătă, 2 decembrie, Muzeul ASTRA organizează evenimentul Tradiții și Cultură Gastronomică din Țara Secașelor, cu participarea comunității din localitatea Loamneș. Acțiunea va avea loc la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, între orele 11.00-16.00. Aici se vor face degustări de lichiu cu varză și ceapă și iahnie de fasole cu cârnați.

Duminică, 3 decembrie, Muzeul ASTRA organizează Festivalul Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor. Datini şi obiceiuri de iarnă. Ediţia a XI-a a Festivalului este organizată şi în acest an la Biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” şi la Centrul Cultural Memorial Dr. Ghe. Telea Bologa din localitatea Nou Român, jud. Sibiu. Colindătorilor de la Şcoala de Arte şi Meserii “Ilie Micu” din Sibiu li se vor alătura membri ai comunităţilor din Nou Român şi Arpaşu de Sus.

MINIVACANTA de Sfântul Andrei si de Ziua Natională a RomânieiÎn spiritul apropierii sărbătorilor de iarnă, în această minivacanță Galeriile de Arta Populară din Pavilionul Muzeal Multicultural și-au pregatit oferta pentru sarbatori. Vizitatorii pot opta aici pentru cadouri inspirate din traditiile satului românesc. Sunt cadouri facute cu suflet si migala, obiecte unicat la care detaliile fac diferenta, cum sunt decoratiunile pentru pomul de Craciun din paie, panusi de porumb, port popular si sosete de lana, oale de sarmale, cani pentru vin fiert, fete de masa si stregare, jucarii ecologice.

In Pavilionul Muzeal Multicultural din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vizitatorii, indiferent de varsta, sunt așteptați să dea o mana de ajutor la impodobirea cladirii pentru sarbatorile de iarna, cu ateliere de confectionat decoratiuni de Craciun care se vor desfasura zilnic, intre orele 10:00 si 15:00, incepand de joi,30 noiembrie, pana duminica, 3 decembrie, in sala de educatie muzeala de la parter.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Nu trebuie sa uitati, de asemenea, ca minivacanta mai cuprinde, pe langa actiunile de la Muzeul ASTRA din Sibiu, si numeroase evenimente transmise in direct on-line de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, dupa urmatorul program:

29 noiembrie 2017, de la orele 16:00 - Slujba Vecerniei cu Litie, la Sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul Romaniei;30 noiembrie 2017, de la orele 8:00 - Slujba Utreniei si Slujba Sfintei Liturghii la Sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul Romaniei;1 decembrie 2017, de la orele 8:00 - Slujba Utreniei si Slujba Sfintei Liturghii, din mai multe biserici. Slujba de TeDeum la Ziua Nationala a Romaniei;2 decembrie 2017, sambata, de la orele 8:00 - Slujba Sfintei Liturghii, din mai multe biserici; 3 decembrie 2017, duminica, de la orele 8:00 - Slujba Utreniei si Slujba Sfintei Liturghii, din mai multe biserici;

Iar in seara zilei de 3 decembrie 2017, MINIVACANTA de Sfântul Andrei si de Ziua Natională a României se va incheia cu o conferinta mult-asteptata: Nicolae Bordasiu, la Biserica Serban Voda [https://lonews.ro/promo/24142-nicolae-bordasiu-in-biserica-serban-voda-o-noua-conferinta-transmisa-live-duminica-3-decembrie-de-la-18-00.html] - o noua conferinta transmisa LIVE, de la ora 18:00: Crampeie din Istoria Rugului Aprins si a temnitelor comuniste, povestite pe viu!...

(Icoana a Sfântului Apostol Andrei, apartinand iconografului bulgar Ioan din Gabrovo (sec XIX), expusa la Muzeul din Veliko Tarnovo, Bulgaria)Asociatia Lacasuri Ortodoxe® si Muzeul ASTRA Sibiu va doresc, astfel, o MINIVACANTA de Sfântul Andrei si de Ziua Natională a României binecuvantata si placuta!

Asociatia Lacasuri Ortodoxe® va ureaza:La multi ani!
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00886 sec - PID: 11317